Gastronomi sektörünün kalbi 51 ülkenin aşçılık milli takımları ile İstanbul’da atacak! Türkiye'nin en büyük gastronomi festivalinde aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ve en heyecanlı gastronomi yarışması da gerçekleşecek. 

Her yıl Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ve Festivali “önce ağız tadı” özneli bir buluşmayla gerçekleşiyor. Yaklaşan yeni yılı güler yüzlü mutfaklarla karşılayacak olan buluşmada “yeni mutfak evreni” ziyaretçileriyle tanışıyor. 

22 Aralık Çarşamba günü başlayacak olan 18. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek.

 

Pandemiyle birlikte hayatımızın çok önemli bir bölümünü içinde geçirdiğimiz mutfak artık tek başına bir mekan ya da zorunlu uğraş yeri değil, hayatın göbekten bağlı olduğu bir yaşam alanı haline geldi. Bu yeni tanımıyla içerik ve manevi olarak da kendini yenileyen mutfağın insanın yüzünü güldürüp, ağzının tadını yerine getiren bir hayat endüstrisi olduğu da netlik kazandı.

 

Dünya Şefler Birliği WACS ile yarışmaların, yemek şovlarının, özel lezzetlerin sunumunun yapılacağı fuarda, 51 ülkeden aşçılık milli takımları ve 150 dünya çapında uluslararası jüri üyesi katılım sağlayacak. Etkinlik boyunca moderatörlük yapacak olan Okan Karacan’a, Tuğba Özay, Zeynep Mansur ve ünlü şefler de eşlik edecek. Pandemi döneminin ilk ve büyük etkinliğinin yemek yarışması 4 gün boyunca sürecek.

 

Her yıl Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından ülkenin ve dünyanın en ünlü ve özgün lezzet insanlarıyla meraklılarını buluşturan Mutfak Günleri ve Festivalinde bu yıl buluşmalara mutfaktaki yeni hayatımız damgasını vuracak. Bu çok özel 4 günlük organizasyon hakkında bilgi veren SHK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Korkmaz “Öncelikle bu festival dünya gıda sektörünün buluşma noktası olacak. Programımıza 51 ülkeden aşçılık milli takımları, 150 dünya çapında Uluslararası jüri üyeleri katılım sağlayacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 2015 yılında Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından ‘’Kıtalar Arası En Büyük Gastronomi Festivali’’ (Continental) unvanını kazandı. 4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında paneller, konferanslar, girişimciler alanı, Dünya Şefler Birliği WACS ile yarışmalar, yemek şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyoruz.  TAŞFED ile gerçekleştireceğimiz organizasyon ve projeler sektöre damga vuracak” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı