Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilgi duyanlara yönelik ücretsiz açacağı uygulamalı tiyatro ve drama kurs kayıtları başladı.

Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurs ve etkinliklerle her yaştan Diyarbakırlıyı kültür ve sanat aktiviteleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, tiyatro alanında yeteneklerini ortaya koymak ve kendini geliştirmek isteyen çocuk ve yetişkinler için tiyatro ve drama kursları açacak.

Kurslarda yetişkinler profesyonellik yolunda ilerlerken, çocuklar da tiyatro sahnesine ilk adımlarını atmanın heyecanını yaşayacak.

Uygulamalı tiyatro dersleri için 18 yaş ve üstü, drama eğitimleri için 9-12 yaş aralığındaki kursiyerler kabul edilecek.

Öğrenciler kurslarda; temel oyunculuk, sahne tasarımı, metin inceleme, sahne bilgisi, dekor, kostüm, aksesuar, kukla ve temel makyaj konularında eğitim alacak.

Ücretsiz olarak düzenlenen kurslara kayıtlar 31 Ocak Pazartesi günü sona erecek.

Kurslardan faydalanmak isteyenler Ad, Soyad, TC Kimlik No, Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl), HES kodu ve iletişim bilgileriyle dbbkultursanat@gmail.com e-posta adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı