Öğretmenler Günü sebebiyle 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 11.00'de Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Öğretmenler Günü programı saat 11.00'de Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü programına; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Vasfi Güner,  siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, basın mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç'ın yapmış olduğu günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Konuşmanın ardından Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bilge Oktar Yılmaz “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiiri, Öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Dilayda Yılmaz’ın yazdığı kompozisyonu Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Koru okudu.

Şiirin ve kompozisyonun okunmasının akabinde emekli öğretmenler adına Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi’nden emekli olan Hülya Dinç’in konuşmasıyla devam eden programda, Şehit Öğretmenlerimiz anısına hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

Video gösteriminin ardından 2021 LGS sonuçlarında elde edilen başarıdan ve göstermiş oldukları olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı bir şekilde görev yapan öğretmenlere başarı belgeleri, emekli olan öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel tarafından takdim edildi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenler adına Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Sadık Berk Tınaz’ın yapmış olduğu konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin ettiler.

Yemin töreninin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Malkara İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ödüllerini takdim ettiler.

Ödül takdiminin ardından Öğretmenler Günü kutlama programı son buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı