Boğaziçi Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen akademisyen ve düşünürlerini konuk ettiği seminer serisi Boğaziçi Lectures, 3 Aralık 2020 tarihinde önde gelen iktisatçı Branko Milanović’i ağırlıyor. “Boğaziçi Lectures Feyyaz Berker Series” başlıklı serinin bir parçası olarak Boğaziçi Üniversitesi ve Tekfen Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Milanović ‘’Dünya Genelindeki Gelir Dağılımı Değişiklikleri ve Politik Etkileri’’ başlıklı bir konuşma yapacak. Etkinlik Zoom platformundan canlı yayınlanacak.

Ekonomi alanında gelir dağılımı, gelir adaletsizliği ve yoksulluk denince akla ilk gelen isimlerden biri olan; New York Şehir Üniversitesi ve Londra Ekonomi Okulu’nda çalışmalarını sürdüren Sırp asıllı ABD’li ekonomist Branko Milanović, 3 Aralık 18.00’de Boğaziçi Üniversitesi’nin konuğu oluyor.

Milanović , “Recent Changes in Worlwide Income Distribution and Their Political Effects” (Dünya Genelindeki Gelir Dağılımı Değişiklikleri ve Politik Etkileri) başlıklı sunumunda dünya çapında gelir dağılımı ve bunun küresel çaptaki politik etkilerini anlatacak. İngilizce olarak düzenlenecek konuşmayı katılımcılar Zoom platformu üzerinden simultane çeviriyle dinleyebilecek. Konuşmanın moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Biray Kolluoğlu üstleniyor.

Milanović, sunumunda 1980’lerden itibaren Çin başta olmak üzere Asya’da gittikçe büyüyen orta sınıfın yarattığı ekonomik ve politik etkilerin yanı sıra, dünyanın yüzde 1’lik diliminde yer alan gelir düzeyi en yüksek ülkelerde gittikçe yavaşlayan büyümeyi tartışmaya açacak.

Çalışmalarını ABD’de New York Şehir Üniversitesi ve İngiltere’de Londra Ekonomi Okulu’nda (LSE) sürdüren Branko Milanović, gelir adaletsizliği, eşitsizlik ve yoksulluk gibi alanlarda kaleme aldığı makalelerinin yanı sıra sanayi öncesi toplumları da inceliyor. Dünya çapında ilgi gören birçok kitabın yazarı olan Milanović,16 dilde yayımlanan “Global Inequality: A New Approach for the Age of Globalization” adlı kitabıyla 2017’de Bruno Kreisky ile 2018’de Hans Matthöfer ödüllerine layık görüldü.

2013 yılında başlatılan “Boğaziçi Lectures” serisi, dünya çapında önde gelen düşünürleri Boğaziçi Üniversitesi çatısı altında bir araya getirmeyi ve güncel toplumsal ve bilimsel konularda üniversite ve ülke genelinde tartışma ortamının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)