Aksaray Belediyesi, kozmetikten temizliğe, sağlıktan sanayiye birçok alanda kullanılan tıbbi aromatik lavanta bitkisinin ekim alanını genişletiyor.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Aksaray’da alternatif ürün olarak ilk kez 20 bin metrekare alanda oluşturulan lavanta bahçesinde geçtiğimiz yıl hasadı yapılmış ve ilk verim alınmıştı.

 

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her mevsim dikilebilen lavanta bitkisini peyzaj alanlarında değerlendirmeye başladı. Görüntü ve kokusuyla insanı büyülen, sağlık başta olmak üzere temizlik, kozmetik gibi pek çok alanda kullanılabilen lavanta bitkisi şehrin farklı noktalarında dikimi yapılıyor.

 

Aksaray’da lavanta yetiştiriciliğinde belediyenin örnek teşkil ettiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Baharın yaklaşmasıyla peyzaj çalışmalarımız başladı. Park ve bahçe düzenlemelerimiz bahara hazırlıyoruz. Ağaç dikiminin yanı sıra lavanta ekimini yapıyoruz.

Toprak yapımıza en uygun tıbbi aromatik bitkiler arasında bulunan lavanta bitkisini şehrimizin farklı alanlarında da dikmeye başladık. Özellikle düzenlemesini yaptığımız Kalanlar Millet Bahçemiz, Fatih Parkımız gibi pek çok farklı noktalarda devam eden peyzaj düzenlemelerinde lavantaya yer vereceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı