Dünyaca ünlü Avustralyalı motokros efsanesi Robbie Maddison,  İstanbul Boğazı’nın güçlü akıntısına meydan okudu. 

Hayatı büyük yaşayanlara “Ya Big Ya Hiç” diyerek sınırlarından kurtulup harekete geçmenin altını çizen Algida Big Bold dondurma, İstanbul Boğazı’nda nefesleri kesen bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü Avustralyalı motokros efsanesi ve motosikletiyle su üzerinde gidebilen tek isim Robbie Maddison’ı Türkiye’de ağırlayan Big Bold, Maddison’un İstanbul Boğazı’nda Avrupa Kıtası’ndan Asya Kıtası’na denizden geçişiyle herkesi “büyük yaşamanın” heyecanına davet etti.

Maddison, kendi tasarladığı özel motosikletiyle Ortaköy Meydanı’nda hazırlanan platformdan start aldı. Boğazın akıntısını hiçe sayarak, saatte 70 km hızla sürdüğü motorsikletiyle  1.5 dakikada Beylerbeyi’ne ulaştı.  Maddison, Algida Big Bold dondurması erimeden karşı kıtaya geçmiş oldu. Ardından Beylerbeyi’nden hareket ederek gittiği yolu yine 1.5 dakikada geri döndü. Bu muhteşem  performans, gidiş dönüş toplam 3 dakika sürdü.  

Maddison: “İstanbul Boğazı’nı gördüğüm an motosikletimle geçmeyi hayal ettim. Başardım”

Mart ayında Algida Big Bold’un reklam filmi çekimi ve bu performansı için İstanbul’a keşfe gelen Maddison, “İstanbul Boğazı’nın derin akıntı ve sularında motosikletimi ilk kez kıtalararası sürdüğüm için çok heyecanlıyım. İstanbul Boğazı, dünyanın en yoğun trafiğine sahip kanallardan biri. İstanbul Boğaz sularından bugüne kadar her türlü deniz aracı geçmişti, ancak bir motosiklet geçmemişti. Bugün burada Algida Big Bold’la sınırlara meydan okuduk. Aylarca hazırlandık ve korkusuzca nasıl yapabileceğimizi araştırdık. Büyük ve dikkat çekici bir hikayenin altına ismimizi yazdırdık. Tam bir dakika gibi bir sürede, martılar eşliğinde ve boğazın sularının üzerinde Big Bold dondurmam erimeden Avrupa’dan Asya’ya geçtim. Zaman zaman akıntının 13 mile çıktığı boğazdaki bu performansımın verdiği keyfi hiçbir zaman unutmayacağımToplam performansım 3 dakika sürdü. Ancak performansım 1 senelik  bir çalışmanın sonucu. Bu sebeple 1 sene 3 dakikadır da diyebilirim” dedi. 

Altı ay boyunca, 150 kişilik bir ekip, özel bir deniz operasyonuyla çalıştı. 

Bir dakikalık kısa bir sürede Avrupa’dan Asya kıtasına geçen Robbie Maddison’ın performansı için 150 kişilik bir ekip, özel bir deniz operasyonuyla çalıştı. İstanbul Boğazı, Maddison’ın heyecan verici performansı için gerekli tüm izinler alınarak deniz trafiğine kapatıldı. Maddison’ın performansını, 20 kişilik bir kamera ekibi ile ikisi ekstrem sporlarda kullanılan FPV drone olmak üzere toplamda dört drone kaydetti. Kariyerinde sayısız rekora sahip Robbie Maddison’ın özel motosikleti için, tamamen geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak özel iki rampa tasarlandı, Ortaköy Meydanı ve Beylerbeyi Parkı’na kuruldu. Ortaköy Meydanı’ndan start alan Maddison, deniz üzerinden karşıya geçerek Beylerbeyi Parkı’na uğradı, sonra Ortaköy Meydanı’na geri döndü.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı