“Anlam Odaklı Stratejik Planlama” 

Seminer Programı 

Akbank Sanat’ta Başlıyor

 

Akbank Sanat, kültür sanat etkinliklerini sosyal medya kanallarından sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Yıllardır özellikle sanatçı ve kültür aktörleriyle çalışan eğitmen ve psikolojik danışman Mahir Namur’un, Logo-pedagoji (Anlam Odaklı Pedagoji), Varoluşçu Danışmanlık ve Stratejik Planlama disiplinlerinden yararlanarak geliştirdiği “Anlam Odaklı Stratejik Planlama” Seminer Programı Akbank Sanat’ ta Mayıs ayında başlıyor.

Seminer programında düşünürlerin bilgeliklerinden yola çıkarak yaşamın belirsizliği ve çelişkileri nedeniyle insanların tabi olduğu varoluşsal kaygılar ve ikilemleri ele alınıyor. Seminerlerde günlük yaşantıda karşılaşılan sorunlara çözümler geliştirebilme, geçmişi değerlendirme ve anlamlı bir gelecek kurgulamaya yönelik bakış açıları ve yöntemler sunuluyor.

Mahir Namur seminer programı ile ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “Pandemi süreci bir yandan başa çıkmayı bilemediğimiz yepyeni sorunlarla karşılaşmamıza yol açarken, diğer yandan yetişmekte zorlandığımız hızlı yaşantımıza istemeden bir ara vermemize neden oldu. Epiktet “Başımıza gelenleri olumlu ya da olumsuz yapan bizim onlara nasıl baktığımız, nasıl tepki gösterdiğimizdir” der.   Bu süreç kendimizi, ilişkilerimizi ve yaşantımızı gözden geçirmek, yeniden değerlendirmek, zorluklarla başa çıkmayı öğrenmek için bir fırsat olabilir. Varoluşçu Danışmanlık üzerine temellenen, felsefe, psikoloji, iletişim ve yönetim bilgilerinden örülü bu seminerler dizisi, bu amaca hizmet etmek üzere bir düşünce ortamı sunuyor.”

Birbirleri ile bağlantılı 5 seminerden oluşan “Anlam Odaklı Stratejik Planlama” programı sürecinde katılımcıların

 

– Kariyerlerini ve yaşamlarını gözden geçirmesi ve yeniden yapılandırması 

– Amaçlarını sorgulaması ve revize etmesi, karar verme becerilerini geliştirmesi,

– Stresi, kaygısı, motivasyon eksikliği, erteleme eğilimi, varoluşsal boşluk hissini ve benzeri duyguları anlaması ve bunlarla başa çıkma yetisi kazanması,

– Anlam oluşturma, özgürlük, sorumluluk, otantiklik, değerler ve etik gibi bazı varoluşsal kavramlar hakkında düşünmesi 

– Bakış açılarını sorgulaması

amaçlanıyor. 

 

Seminerler, 26 Mayıs, 2/9/16/23 Haziran Çarşamba günleri 19:00-21:00 arasında Zoom platformunda çevrimiçi gerçekleştirilecektir.

Seminer programına Akbank Sanat internet sitesinde yer alan form doldurularak başvuru yapılabilir. Katılım 40 kişi ile sınırlıdır. 

 

Seminer Program

  1. Seminer / 26 Mayıs Çarşamba, 19.00 – 21.00

Hayatın Anlamı

Anlam Odaklı Stratejik Planlama’yı anlamak. İnsan nasıl bir varlıktır? Viktor Frankl’ın insan varoluşunun üç boyutlu tasviri: Anlam arayan bir varlık olarak insan. Hayatın anlamı ve anın anlamı. Özgürlük ve sorumluluk. 

  1. Seminer / 2 Haziran Çarşamba, 19.00 – 21.00

Belirsizliklerle başa çıkmak

İnsanın 3 temel meselesi: Belirsizlikler, ikilemler-paradokslar, sınırlar. Belirsizliklerle başa çıkmak: Anlam odaklı bir yaşam için planlama ve doğaçlama. Başarı ve mutluluk. Hedef belirleme. Karakter-kişilik diyalektiği. 

  1. Seminer / 9 Haziran Çarşamba, 19.00 – 21.00

Çelişkiler ve İkilemler

Çelişkiler ve ikilemlerle başa çıkmak. Karar verme sürecini anlamak. Karar verme süreçleriyle bağlantılı olarak motivasyon eksikliği, kararsızlık, stres, erteleme, varoluşsal boşluk durumlarını anlamak ve başa çıkmak. 

  1. Seminer / 16 Haziran Çarşamba, 19.00 – 21.00

Sınırlar

Yaşamın karşımıza çıkardığı sınırlamaların getirdiği sorunlarla başa çıkma. Kader – özgürlük diyalektiği. 

  1. Seminer / 23 Haziran Çarşamba, 19.00 – 21.00

İlişkiler

İlişkilerde anlam bulma, anlamlı ilişkiler kurmak için bilmemiz gerekenler.  İlişki kurmanın aracı: iletişim. İlişkilerde dengeyi sağlamak. Beklentileri yönetmek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı