İlke ve devrimleriyle bize önderlik etmeye devam eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadan, ülkemizin geleceği çocuklarımızı büyük bir emek ve fedakârlıkla yetiştiren, karanlığı aydınlatan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Öğretmenliği yalnızca bir meslek olarak değil bir yaşam tarzı olarak benimsemiş, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştirmek için gayret ve özveri gösteren tüm öğretmenlerimize minnettarız.

 

Başöğretmen Atatürk’ün “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır" sözünde de belirttiği gibi öğretmenlik en saygın, en kutsal mesleklerden birisidir. Öğretmenlerimiz sadece sınıfta ders anlatan değil bize hayatı anlatan ve öğretendir. Bilgi ve tecrübeleriyle geleceğimize yön veren kimselerdir. 

 

Öğretmenlerimizi hem çok iyi yetiştirmeli hem çok iyi yaşatmalıyız ki onlar da öğrencilerini iyi yetiştirsin ve geleceğe hazırlayabilsin. “Gelecek gençlerin, gençlerse öğretmenlerin eseridir” diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, fedakârca görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız.

 

Geçmişte yolumuzu açan bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam eden Büyük Önder Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, beni yetiştiren ve bugünlere gelmeme vesile olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Eğitime yıllarını veren emekli öğretmenlerimize sağlıklı uzun yıllar diliyor, eğitim şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı