Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor. DocuBox HD ekranlarında, dünyanın dört bir yanından vahşi yaşam ve insan öykülerini izleyeceğiz.

Mavi Dünya – Köpekbalığı Milleti Bölüm 11(Blue Realm – Shark Nation Ep 11)
8 Aralık Salı, Saat 19:00

Salı akşamüstü, köpekbalıklarının dünyasına konuk olacağız. Dünya genelinde korkutucu öyküler nedeniyle bir imaj sorunu yaşayan bu muhteşem hayvanların nesli, kesinlikle tehlikede. Aşırı avlanma sonucu olarak kimi türler yüzde 90 oranında azaldı. Ancak dünyada köpekbalıklarının hala dolu olduğu bir yer var: Bahamalar. Köpekbalıkları burada sadece rahat yaşamıyor, aynı zamanda sıkı bir şekilde korunuyorlar. Avlanmaları ise yasak. Bu bölgeyi, tutkusu köpekbalıkları olan geçimini köpekbalığı turizmi ile sağlayan Stuart Cove ile birlikte gezeceğiz. Bu başarılı girişimcinin işi köpekbalıklarıyla tüplü dalış yapmak ve bu, bir aile mesleği. Stuart’ın çocuklarının ikisi de sertifikalı köpekbalığı besleyicileri!

Sualtı Dünyası: Denizin Tehlikeleri (Fish Life: Hazards of the Sea )

10 Aralık Perşembe, Saat 09:30

Perşembe sabahı, gözümüzü denizlere açacağız. Günümüzde denizler hala korkuya sebep oluyor. Bazı insanların hayal dünyasında, denizaltında yaşayan canavarlar var. Ancak tehlike her zaman beklenen yerden gelmez ve asıl tehdit köpekbalıkları olmayabilir. Gerçek tehlikeler hala gizleniyorlar. İnsanoğlu için tehlikeden sıyrılmak bir strateji gerektiriyor. Okyanusların kendine has tehlikeleri var ve bunlardan korunmanın tek yolu araştırma yapmak.

Norin’in Gemisi – Tek İhtiyacı Olan Sevgi Bölüm 3 (Norin’s Ark – All She Need Is Love EP 3)

12 Aralık Cumartesi, Saat 21:00

Cumartesi gecesi, yirmi yıldan uzun süredir dünyanın dört bir yanında vahşi yaşamı korumak için çalışan başarılı veteriner olan Norin Chai ile birlikte olacağız. Bu belgesel serisi, bizlere sadece kendini vahşi hayvanlara yardım etmeye adamış sıra dışı bir veterineri tanıtmıyor, aynı zamanda bu canlıların dünyasını gözler önüne sererek bizi harekete geçirip ilham vermeyi de amaçlıyor. Norin, her bölümde kritik durumdaki bir hayvanı kurtarıyor: Orta Amerika’da bulaşıcı bir hastalık tembel hayvanlara yayılıyor, Endonezya’da orangutanlar ne olduğu anlaşılamayan bir hastalıkla boğuşuyor…

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)