100’den Fazla Sanatçı, 15 Çağdaş Sanat Galerisi, 2 Solo Sergi, 1 Koleksiyoner Seçkisi ile ARTweeks@akaretler’i 55.000 kişi ziyaret etti!

 

İstanbul’un kültür sanat merkezlerinden biri olan Akaretler Sıraevler ikonik 9 binası ile; 8-19 Eylül tarihlerinde ARTweeks@akaretler’in 5.edisyonuna ev sahipliği yaptı. Sanat alanında değerli isimlerin katıldığı etkinlikte 15 galeri, 2 solo sergi, 1 koleksiyoner seçkisi izleyici ile buluştu. 100’den fazla sanatçının 350’ye yakın eseriyle yer aldığı ARTweeks@akaretler 12 günde 55.000 ziyaretçi ağırlayarak sanat sezonunu başlattı.

 

Bilgili Holding’in ev sahipliği yaptığı ve Sabiha Kurtulmuş ile birlikte organize ettiği ARTweeks@akaretler; dünyanın en büyük servet yöneticisi UBS ana sponsorluğunda ve Alem medya sponsorluğunda 5.edisyonunu gerçekleştirdi. Şehre dönüşü sanat ile kutlayan ARTweeks@akaretler 8 Eylül’de; Akaretler Sıraevler’in A11, A19, A25-27, A35, A37-39, A55 ve F2 numaraları binalarında kapılarını sanatseverlere açtı. 

 

Uluslararası 15 çağdaş sanat galerisi, 2 solo sergi, 100’den fazla sanatçı ve 1 koleksiyoner seçkisi ile ARTweeks@akaretler 350’ye yakın kıymetli eseri sanatseverlerin keşfine sundu. Ücretsiz ve herkese açık oluşu ile her tarzdan ve yaştan profile uygun olan sanat etkinliğini; koleksiyonerler, sanatçılar, iş dünyasının önde gelen isimleri, bağımsız misafirler ile okul ve öğrenci grupları ziyaret etti. 

 

ARTweeks@akaretler’e bu yıl ilk defa Galeri Nev İstanbul ve ZILBERMAN katıldı. Bunun yanı sıra Mine Sanat Galerisi, SANATORIUM, Martch Art Project, The Empire Project, x-ist, .artSümer, Vision Art Platform, MERKUR,Pi Artworks, PİLEVNELİ, Mixer, KRANK Art Gallery, Ferda Art Platform, l İdil İlkin l [doku]N, Sanatatak, BB Projectt Art katılan diğer galeriler arasında bulundu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in özel seçkisi AICA Türkiye Başkanı Sinan Eren Erk küratörlüğünde sergilenirken; Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Sanatçı Şerife Bilgili Ercantürk de Afgan kadınlarına ithaf ettiği eserlerini sergiledi. 

 

W Istanbul Ev Sahipliğinde “ART” Konuşuldu!

 

Akaretler’in gözdesi W Istanbul; ARTweeks@akaretler’in düzenlediği sanat söyleşilerine ev sahipliği yaptı. Pilevneli Galeri Sanatçısı Ali Elmacı “Sanat Pratiği” konulu, Pİ Artworks Galeri Sanatçıları Özer Toroman ve Kemal Seyhan, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu moderatörlüğünde “Renk ve Figür Üzerine”konulu, Sanatorium Galeri Sanatçısı Adnan Yerebakan ise “Sanatçı Temsiliyeti, İlişkileri ve Süreçleri” konulu söyleşileri ile W Istanbul’da keyifli bir sohbet ortamında sanatseverler ile bir araya geldi. 

 

Etkinliğe katılan galeriler ve koleksiyonerler W Istanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel bir davette, kendine özgü lezzetleriyle damakları tatlandıran Şef Cihan Kıpçak’ın şık sunumları eşliğinde ARTweeks@akaretler’in organizatörleri ile bir araya geldi. Etkinlik bünyesinde yer alan galeri ve sanatçılar ayrıca iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle Alem Dergisi ve W Istanbul ev sahipliğinde düzenlenen davette 5. edisyonu kutladı. 

 

T.C Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 önlem ve tedbirleri kapsamındaki 20.08.2021 tarihli genelgesine göre sanat etkinlikleri dahil olmak üzere etkinlik girişlerindeki tüm kapılarda HES kodu üzerinden ziyaretçilerin aşılı / geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış PCR testi sorgulaması yapıldı. Etkinlikte, alan girişinde ve içerisinde maske takılması zorunlu tutuldu. Keyifli bir açılış ile sanat sezonunu başlatan ARTweeks@akaretler 12 gün boyunca kapılarını açık tuttu ve toplamda 55.000 ziyaretçiyi ağırladıktan sonra 19 Eylül Pazar akşamı kapılarını kapattı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı