2020 yılında dünya genelinde 20.000’in üzerinde şirkete hizmet vererek, 2,5 milyar Euro ciroya ulaşan Gi Group, Covid-19'un neden olduğu olumsuz etkiler sürmesine rağmen Grafton markası ile Türkiye’ye yeni yatırım kararı aldı. Türkiye’de iş arayan ve yeni fırsatlar yakalamak isteyen binlerce yeteneğin kariyer yolculuklarına destek olacak olan Grafton, Türkiye’de önemli bir açığı kapatmaya hazırlanıyor. Her sene 30.000'den fazla geçici ve sürekli personel istihdamı sağlayan şirket, Türkiye’de çözüm ortağı olarak firmaların beyaz yaka profillerinde ihtiyaç duyduğu yeni mezundan orta kademeye kadarki uzman ve yönetici seviyesindeki yetenekleri bulmalarında yardımcı olacak. 

 

Türkiye’ye yapılan yeni yatırımlarını değerlendiren Gi Group Türkiye Ülke Müdürü David Riboni “Covid-19'un neden olduğu olumsuz etkiler sürmesine rağmen Gi Group Türkiye, 2021'in başında trendin tersine gitmeye ve Grafton markasını pazara sunmaya karar verdi. Grafton, profesyonel açık pozisyonlar için seçme ve yerleştirme pazarında global lider bir şirket olarak Türkiye pazarında da hizmet verecek. Gi Group markalarının Türkiye'deki değeri de bu anlamda zenginleşecek.” dedi. 

 

Grafton Türkiye’nin diğer büyükşehirlerinde de ofis açmayı planlıyor

 

Riboni, Grafton'un, işverenlere ve adaylara piyasadaki fırsatlar hakkında benzersiz bir fikir vermesi ve işe alım sürecini mümkün olduğunca verimli ve uygun maliyetli hale getirmesi açısından Türkiye'deki yapılanmasında stratejik bir değer olacağına kesinlikle inandıklarını ifade etti ve şöyle devam etti:“ Halihazırda İstanbul'da bulunan Grafton Ekibimiz, İstanbul ofisinden Türkiye’nin her yerindeki uzman yetenek grupları ve endüstri sektörleri için özel işe alım çözümleri sağlıyor; yakında Türkiye'nin diğer büyükşehirlerinde de varlığımızı genişleteceğiz. ”. 

 

Kritik ve doldurulması zor profesyonel alımlarında yenilikçi teknikler uygulanıyor

 

Grafton markasının Avrupa’da sürdürülebilir bir başarıya ulaştığını ve güçlü bir itibara sahip olduğuna dikkat çeken Grafton’dan Sorumlu Kıdemli İş Direktörü Berat Demirel ise “ Grafton ruhunu – yenilik, sıkı çalışma, profesyonellik ve müşteri hizmetlerinde mükemmellik – somutlaştıracak son derece yetenekli bir ekip oluşturduk. Grafton Türkiye ekibimiz, müşterilerimizin kurumsal hedeflerini anlama ve müşterimizin başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikteki adayları bulmak için yenilikçi teknikler uygulama konusunda uzmanlaşmış durumda. Ekibimiz; kritik ve doldurulması zor profesyonel açık pozisyonların zamanında ve bütçeye göre doldurulmasını sağlamak için tüm pazar bilgileri ve global iç görülerinden faydalanacak.” dedi. 

 

Her sene 30.000'den fazla geçici ve sürekli personel istihdamı sağlanıyor

 

Dünyanın en ünlü işe alım firmalarından Gi Group’un şirketlerinden biri olan Grafton Recruitment, Avrupa'da 30 yılı aşan tecrübesi ile birinci sınıf işe alım hizmeti, yetenek yönetimi ve insan kaynakları çözümleri sunuyor. Avrupa'da 9 ülkede, 40 ofis ve 500'den fazla çalışanı ile güçlü bir networke bağlı olarak, her sene 30.000'den fazla geçici ve sürekli personel istihdamı sağlıyor. Tüm dünyada önemli bir göreve imza atan Grafton, şimdi de Türkiye’de hem iş arayanları hem de işverenleri nokta atışı bir işe alım süreci ile bir araya getiriyor. Bir süredir Türkiye pazarı özelinde çalışmalarına başlamış olan Grafton Türkiye ekibinin başına Wyser Türkiye ekibini de yöneten Kıdemli İş Direktörü Berat Demirel geldi. Her iki markanın liderliğini yapacak olan Demirel’e, ekip yönetiminden sorumlu olarak Kıdemli Müdür Sancar Tok eşlik edecek.

 

Grafton, Türkiye’deki profesyonelleri yeni iş fırsatları ile buluşturacak

 

Kıta Avrupası'nda tanınan Grafton, hem işveren hem de iş arayan adaylar arasında “müşterilerine özel tasarlanan profesyonel istihdam hizmeti” anlayışı ile Türk istihdam piyasasına hizmet edecek. Geçtiğimiz yıllarda 5.500'den fazla adayı kalıcı rollere yerleştiren Grafton, yüksek eğitimli, deneyimli ve profesyonel danışmanları, çok uluslu büyük şirketlerden KOBİ'lere kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek. Özellikle; İnsan Kaynakları, Satış ve Pazarlama, Mühendislik, Üretim ve Tedarik, İnşaat, İş Geliştirme gibi iş alanlarında yeni mezun, uzman ve orta düzey yönetici seviyesindeki profesyoneller ve bu pozisyonlarda yetenek ihtiyacı duyan firmalar için önemli bir açığı kapatacak. 

 

Türkiye’deki kadın işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesine destek verilecek

 

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) verilerine göre 2021 yılı Ocak ayında işsiz sayısı beyaz yakalılar da dahil olmak üzere 3 milyon 861 bin kişi olarak belirtilirken, işsizlik oranı yüzde 12,2 seviyesinde gerçekleşti. Yine 2020’de yapılan araştırmalara göre Türkiye’de işgücü içerisindeki her 10 kadından yalnızca 3'ü istihdama katılabiliyor. Kadınların istihdama katılım oranı yüzde 29,4 iken erkeklerin istihdama katılım oranı yüzde 65,7 olarak belirtiliyor. Bu oranlar içerisinde doğru işi bulamadıkları için işsiz olan kadınlar da yer alıyor. Grafton, çalışma hayatında fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda iş arayan kadın adayların seçme ve yerleştirme süreçlerine destek verecek ve böylelikle Türkiye’deki kadın işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesine katkı sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı