Türkiye’nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, bayram tatili öncesinde artan talepleri inceledi.  Son dönemde gelen taleplere göre kedi köpek otellerine olan ilgi, yaz döneminin başlamasıyla 3 katına çıkarken Kurban Bayramı tatili öncesi günlük talep sayısı ise iki katına çıktı. 

 

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, yaz mevsimiyle beraber artışa geçen kedi köpek otellerindeki artışı inceledi. Önceki seneye oranla 2021’in ilk ayında patili dostlarımız için kedi köpek otellerine olan talep 114 artış gösterdi. 

Mayıs ve Haziran aylarında sıcakların yükselmesiyle birlikte tatile gitmeye başlayan hayvan severlerin kedi köpek otelleri talepleri üç katına çıkarken Temmuz ayı itibariyle günlük talepler zirveye ulaştı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Kurban Bayramı tatili nedeniyle taleplerde büyük artış gözlendi. Bu taleplerin 50’sini İstanbul’daki pet sahipleri tarafından oluştururken, 39.6’sı Ankara, 11.3’ü İzmir, 4’ü Antalya, 3.8’i Bursa ve 3.18’i Muğla illerinden geldi.  

Patili dostuyla görüntülü konuşmak isteyenler dikkat çekiyor

Tatilleri boyunca kedi köpek otelinde en fazla bir hafta konaklaması için bırakan evcil hayvan sahiplerinin, patili dostlarından fazla uzak kalamadığı dikkat çekti. Gelen talepler arasında hayvanseverlerin büyük çoğunluğu, kedisini veya köpeğini mama ve kumuyla birlikte teslim ederken başka bir hayvanla ayrı ortamlarda muhafaza edilmesini ve kafeste tutulmamasına özen gösteriyor. Tatil süresince kedisi veya köpeğiyle düzenli olarak görüntülü konuşmak ya da her gün fotoğraf ve video isteyenlerin talepleri de öne çıkan detaylar arasında yer alıyor. 

Bakımından, oteline, nakil hizmetinden pet kargosuna kedi ve köpek hizmetlerinin ücretleri ise 294 TL ile 843 TL arasında değişiyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı