İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2020– 2021 yılı lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan 10 bin 229 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, “unutulmaz” bir tören yaşadıklarını belirterek, “25 bin dersi uzaktan eğitim ile verdiğimiz pandemi dönemi bize bir kez daha ‘okul için değil yaşam için öğrenmeli’ felsefesinin önemini gösterdi” dedi.   

 

 

“Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” ilkesiyle kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle 2019-2020 ve 2020 -2021 akademik yıllarını başarı ile tamamlayan öğrencilere diplomaları sunuldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törende, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları diplomalarını alarak yeni bir hayata adımlarını attılar. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve BİLGİ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Mehmet Can’ın katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı yaptı.

 

“Unutulmaz” diploma töreni 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı konuşmasında bu mezuniyet töreninin ömür boyu unutulmayacak bir tören olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu diploma töreni, birçok açıdan ‘unutulmaz’ bir tören olacak. İnsanlığın son yüzyılda başına gelmeyen, bir daha da gelmeyeceğini umduğumuz büyük bir salgın hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldık, hala bu mücadelemiz sürüyor. Öğrencilerimiz eğitimlerinin önemli bir bölümünü pandemi koşullarında başarıyla tamamlayarak bugün Üniversitemizden mezun olmanın kıvancını yaşıyor. Çok kısa bir sürede uzaktan eğitim sürecine uyum sağladık. Pandemi döneminde yirmi beş bin dersi uzaktan eğitim araçlarıyla başarıyla verebildik. Bunu başarabilmemizin bir nedeni, uzaktan eğitim alanındaki köklü geçmişimiz ve güçlü altyapımızdı. Bir diğer nedeni de gerek akademik gerek teknik ve idari kadromuzun bu sistemi işletmek ve öğrencilerin sene kaybetmemeleri için gösterdikleri büyük çaba oldu. Türkiye’de bu konuda en iyi çalışan üniversitelerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. İki seneyi kapsayan bir dönemi, öğrencilerimizin kayıpsız atlatabilmesini sağladık. Bugün aramızdan fiziken ayrılıyorsunuz, ancak Üniversitenizi unutmayın, başarılarınızı bizlerle daima paylaşın. Bu tören bir ayrılık değil, bizlerin ve sizlerin, hepimizin bir iftihar vesilesi, bir mükemmeliyet şöleni. Yolunuz, bahtınız, talihiniz açık olsun. Nice başarılara, mutluluklara yelken açın” dedi.

 

İki yılda üç birinci  

BİLGİ’den 2019-2020 akademik yılı birincilikle mezun olan isim Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nden Hazal Erkan Arıman oldu. İşletme Fakültesi’nden Sevin Kaytan okul ikincisi olurken Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nden Mustafa Fatih Boluvat ise üçüncü oldu. 

2020-2021 akademik yılını birincilikle tamamlayan öğrenciler Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nden Özlem Tan ve Esin Cansu Yılmaz oldu. Bu akademik yılın üçüncülüğünü İletişim Fakültesi’nden Reyhan Şimşek ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Mahmut Culup ve Lynn Masri paylaştı. 

 

Yeni mezunlar

İstanbul Bilgi Üniversitesi 2019 – 2020 akademik yılı ön lisans ve lisans mezunları sayısı 4007 iken yüksek lisans mezun sayısı 971 oldu. Toplam mezun olan öğrenci sayısı ise 4.978. 2020 – 2021 akademik yılı ön lisans ve lisans mezunları sayısı 4.479 iken yüksek lisans mezun sayısı 772 oldu. Mezun olan toplam öğrenci sayısı 5.251.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı