Boru, tel ve çelik, hırdavat ve bağlantı elemanları sektörleri için önemli birer ticaret platformu olan 4 fuar, 24 – 27 Mayıs 2023 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece- İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek. 

Tube & Steel İstanbul, Wire Tech İstanbul, Avrasya Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Fastener Expo Eurasia Avrupa ve dünya demir çelik, tel, bağlantı elemanları ve hırdavat pazarlarında önemli bir konuma sahip olan Türkiye’nin konumunu daha da güçlenmesine destek olacak.

Tube & Steel İstanbul, Wire Tech İstanbul, Avrasya Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Fastener Expo Eurasia Fuarları, 24 Mayıs Çarşamba günü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.  Ziyaretçiler 4 gün boyunca Boru, Profil Tel ve Çelik ana başlıklarıyla Tube & Steel; İletken, Tel ve Tel Üretimi ana başlıklarıyla Wire Tech; El Aletleri, Mobilya Aksesuarları ve Aksamları, Kilitler, Kaynak Malzemeleri, İş Güvenliği, Aşındırıcı ve Delici Malzemeler, Yüzey İşlem Malzemeleri ve Yapı Malzemeleri ana başlıklarıyla Hardware Eurasia; Endüstriyel Bağlantı, İnşaat Tertibatları ve Sabitleme Elemanları, Bağlantı Elemanları Teknolojileri ile Depolama Dağıtım ve Fabrika Donanımları ana başlıklarıyla Fastener Expo Eurasia Fuarları tüm bu bileşenleri tek bir çatı altında bir araya getiriyor. 

Tüyap Fuarcılık Grubu, Tube & Steel ve Wire Tech Fuarları kapsamında Messe Düsseldorf ile yaptığı iş birliğiyle fuarın uluslararası niteliğini zirveye taşımayı hedefliyor. Uluslararası arenada fuarın gücünü katlayan Tüyap ve Messe Düsseldorf iş birliği Tube & Steel ve Wire Tech Fuarları ile sektöre damgasını vuracak. 

Sektöre yön veren dernekler ile yapılan iş birlikleri de fuarların gücünü arttırıyor. T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Alım Heyeti Organizasyonun düzenlendiği bu fuarlarda Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) ve Çelik Dış Ticaret Derneği iş birlikleri, Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB), Steel Orbis, Soğuk Haddeleme, Galvanizli ve Boyalı Sac Üreticileri Derneği (SOGAD),                                                   Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) ve Yassı Çelik İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD)                        ve KOSGEB’in destekleri fuarların gücüne güç katıyor.

Hırdavat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HISİAD) iş birliği ve RX Tüyap organizasyonuyla düzenlenen Avrasya Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) iş birliği ve yine RX Tüyap organizasyonuyla düzenlenen Fastener Expo Eurasia çatısı altında hem hırdavat hem de bağlantı ve sabitleme elemanları alanlarındaki lider üretici firmalar Tüyap çatısı altında bir araya gelecek.

 4 büyük endüstriyi kapsayan fuarların bir arada gerçekleşmesiyle doğacak olan sinerji ile ulusal ve uluslararası önemli iş birliklerinin kurulması ve sektörlerin gelişimine büyük katkıların sağlanması hedefleniyor.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tüm dünyada ve ülkemizde önemi gün geçtikçe artan fuarlar, ekonominin nabzının tutulduğu önemli ticari platformlar haline geldi. Tüyap olarak 40 yılı aşkın fuar tecrübemizi, Messe Düsseldorf’un uluslararası satış pazarlama ağıyla birleştiren bu iş birliği ile boru, çelik ve kablo sektörlerindeki potansiyelden, en etkin değeri sağlamayı amaçladık. Dünyanın önde gelen Tube & Wire fuarını İstanbul’a taşıyarak, bu yıl ikincisi gerçekleşen sektörel ihtisas fuarlarımız Tube & Steel ve Wire Tech Fuarlarının portföyünü ve içeriğini zenginleştiriyoruz. Bu stratejik iş birliğinin, birçok yeni iş fırsatları doğuracağına hem ziyaretçilerimizin hem katılımcılarımızın fuardan mutlu ayrılacağına inanıyorum. Dört gün boyunca farklı ülkelerden yüzlerce alıcı ve satıcı bir araya gelerek iş bağlantıları kurabilecek” dedi.

RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner ise “Avrasya Hırdavat ve Fastener Expo Eurasia Fuarlarımıza gelecek uluslararası ziyaretçiler ile hırdavat ile bağlantı ve sabitleme elemanları sektörünün ihracat hedeflerine daha da yaklaşmasını hedefliyoruz. Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Kafkaslar, İran ve Kuzey Afrika’dan 17 farklı ülkeden 300’e yakın alım heyeti programı düzenlediğimiz fuarlarımızla sektörün ihracatına önemli bir katkı sağlayacağız. 26’sı yurtdışından olmak üzere 200’e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 20 bin m2 kapalı alanda gerçekleştiriliyor. Tüyap çatısı altındaki ikinci defa kapılarını açan Avrasya Hırdavat Fuarı’mız %30 büyüme kaydetti. 11,8 milyar dolarlık büyüklüğü olan hırdavat endüstrisinde üretici ağırlıklı olan lider firmaların katılımcı olduğu fuarımızı sadece Türkiye’den değil, 120’den fazla ülkeden 15.000’in üzerinde iş insanının fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. diye konuştu.

30 bin ziyaretçi bekleniyor

Yeni pazarlar bulmak ve ihracatını arttırmak isteyen firmalar için yeni iş birlikleri kurma imkânı sağlayan 4 fuara 120 ülkeden, 6 binin üzerinde uluslararası olmak üzere toplamda 30 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Her biri sektör lideri olan fuarlar güçlerini birleştirerek hem katılımcı hem de ziyaretçilerine önemli ticaret fırsatları sunacak. 

Tek bilet ile 4 fuarı ziyaret etme imkânı

Eş zamanlı düzenlenen 4 fuar, 24-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında son gün hariç 10.00 ile 18.00 saatleri arasında, son gün ise 17.00’e kadar ziyaret edilebilecek. 

Fuarların web sitelerinden alınan online bilet ile 24 -27 Mayıs tarihleri boyunca 4 fuarı ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı