Borusan Müzik Evi, 18 Kasım Perşembe günü sahnesini izleyicilerine açıyor. Sezon açılışını Abstra, Ab Baars ve Wolter Wierbos ile yapacak olan Borusan Müzik Evi, 19 Kasım’da da Hollanda’nın en önemli ve bol ödüllü saksofon sanatçılarından biri olan Yuri Honing ve dörtlüsünü ağırlayacak. Borusan Quartet ise 22 Kasım’daki sezonun ilk konserinde Çaykovski ve Borodin yapıtlarından oluşan bir programla Kadıköy Süreyya Operası’nda olacak.

 

ABSTRA feat Ab Baars & Wolter Wierbos  Borusan Müzik Evi’nde!

Borusan Müzik Evi, özgün projelere ev sahipliği yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. 18 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de, sezonun ilk konserinde Gülşah Erol, Andreas Kaling, Kaan Bıyıkoğlu ve Korhan Ergüden’den oluşan ABSTRA, Wolter Wierbos ve Ab Baars ile sahnesini izleyicisine açıyor. Konserde, avangart caz, free jazz ve özgür doğaçlama gibi müzik öğelerinden beslenen topluluk ile renkli yorumlarıyla Ab Baars ve doğaçlama ustası Wolter Wierbos sahne alacak.

 

Yuri Honing Borusan Müzik Evi’nde!

Hollanda’nın en önemli caz ikonlarından biri olan Yuri Honing ve dörtlüsü eleştirmenlerden tam not alan son albümü Bluebeard ile İstanbul’a geliyor. The Times’ın “günümüzün en yaratıcı ve yorumlarıyla cesur saksofoncularından” diye nitelendirdiği Yuri Honing'in bir araya getirdiği, Avrupa’nın en iyi caz topluluklarından biri olan Yuri Honing Acoustic Quartet son derece lirik, meditatif ve canlandırıcı olan Bluebeard albümünü 19 Kasım Cuma günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde izleyicisiyle buluşturacak.

 

Borusan Quartet’ten “Rusya’dan Sevgilerle” Konseri

Borusan Quartet, 22 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda saat 20.00’de gerçekleşecek konser ile sezon açılışını yapıyor. Sezonun ilk konserinde usta Rus bestecilerin repertuvara kattığı iki temel eseri seslendirilecek. Aleksandr Borodin’in 1879 yılında tamamladığı ve Nikolay Rimsky Korsakof’un eşine adadığı La Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve ardından Piotr İlyiç Çaykovski’nin çağdaşı besteci Ferdinand Laub’a adadığı Mi bemol minör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Borusan Quartet sanatçıları Esen Kıvrak, Nilay Sancar, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ın yorumlarıyla müzikseverlerle buluşacak.

 

Konser öncesinde ise, Aydın Büke ve Serhan Bali saat 19.00-19.30 arası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda müzik üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Bu keyifli sohbetin devamı, saat 19.40’ta çevrimiçi radyo Borusan Klasik’ten de dinlenebilecek.

 

Konserler canlı yayında radyo Borusan Klasik’te!

 

Müzikseverler, Kadıköy Süreyya Operası’ndaki konserleri de eşzamanlı olarak Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten canlı olarak dinleyebilecekler. 

 

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik, internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden erişilebilir; mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlara indirilebilecek “Karnaval” uygulamasıyla, ayrıca iPad için yine App Store’dan indirilebilecek “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinlenebilir.

 

Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından temin edilebilir. Etkinliklerde PDF bilet ve karekod gibi dijital bilet seçenekleri sunuluyor ve konserlere mobil cihazlardan konser özelinde belirlenen karekod gösterilerek girilebiliyor.

 

ABSTRA FEAT AB BAARS & WOLTER WIERBOS

18 KASIM 2021 PE 21.00 

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

YURI HONING 

19 KASIM 2021 CU 21.00 

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

RUSYA’DAN SEVGİLERLE

BORUSAN QUARTET 

22 KASIM 2021 PZT 20.00

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI

 

BORUSAN QUARTET

 

BORODIN Yaylı Çalgılar Dörtlüsü no.1, La Majör

ÇAYKOVSKİ Yaylı Çalgılar Dörtlüsü no.3, Mi bemol minör, op.30

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı