Çankaya Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de Mühye bölgesinde kurduğu Kurban Satış ve Kesim alanında tüm birimleriyle ibadetlerini yerine getirecek vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

 

Çankaya Belediyesi Yeşilkent Mahallesinde yer alan Mühye Kurban Satış ve Kesim alanında günler öncesi başlattığı çalışmaları tamamlayarak alanı bayrama hazırladı. Vatandaşların kurban kesimi aşamasında bir sorun yaşamamaları için her türlü önlemi alan Çankaya Belediyesi vatandaşların ve hayvan satıcılarının huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm birimleriyle koordineli bir çalışma yürüttü.

 

Alanda temizlik çalışmaları ile vatandaşların kullanacağı suyu tankerlerle getiren Çankaya Belediyesi, bayram boyunca yaşanması olası kazalara karşı da ambulans ve sağlık görevlilerini hazır bulundurdu.

 

Satıcıların getirdiği kurbanlıkların kesime uygun olup olmadığını denetleyen veteriner hekimlerin yanı sıra Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri de sürekli alan denetimlerini sürdürdü.

Kurban Satış ve Kesim alanına ulaşımı kolaylaştırmak için ekipler vatandaşları yönlendirirken ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlara ve çadır kuran satıcılar için çay ikramında bulunuldu.

 

TÜM BİRİMLER SEFERBER OLDU

Kurban Bayramında ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar için her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaşlarımızın sorun yaşamadan huzurlu bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri için tüm birimlerimizle seferber olduk. Başta Çankayalı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun” diye konuştu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı