Konami Digital Entertainment, B.V. bu haftaki Nintendo Direct yayınında Castlevania Advance Collection'ın Nintendo Switch™, PlayStation®4, Xbox One ve Steam üzerinden masaüstü bilgisayarlar için yayınlandığını duyurdu. Koleksiyon, Castlevania serisinin en beğenilen oyunlarından Castlevania: Circle of the Moon, Castlevania: Harmony of Dissonance ve Castlevania: Aria of Sorrow‘u içeriyor. Ek olarak, koleksiyonda dördüncü bir bonus oyun daha var: 1995 yılında çıkan SNES oyunu Castlevania: Vampire's Kiss (Amerika'da 'Dracula X' olarak da bilinir).

 

Castlevania Advance Collection Geliştirme ekibi duygularını şu sözlerle ifade etti, “Daha fazla insanın Castlevania serisini, özellikle de aksiyon/macera oyunlarını deneyimleyebilmesini istedik çünkü hepsi bugün hala keyifle oynanabilen başyapıtlar. Günümüz konsollarında gerçekten oynanabilecek çok az oyun olduğunu fark ettik ve Castlevania Advance Collection'ı oluşturmaya başladık. Mümkün olduğunca çok kişinin konsollarında bu oyunların keyfini çıkarabilmesi için bu sürüme çok platformlu bir lansman yapmaya karar verdik.

 

Castlevania serisi, hayranlarının ve elbette geliştirilmesinde yer alan herkesin desteği sayesinde bu yıl 35. yıl dönümünü kutluyor. Yapımcı ekip olarak bu seride çalışmaktan onur duyuyoruz ve Castlevania'yı mümkün olduğunca çok kişi tarafından bilinir ve oynanır hale getirmek için çaba göstermeye devam edeceğiz. Desteğiniz için teşekkür ederiz!”

 

Bu dört zamansız klasiğe erişimin yanı sıra Castlevania Advance Collection, oyunculara oyun deneyimlerini geliştirmek için yepyeni özellikler sunuyor. Müzik sever oyuncular, gizli olanlar da dahil, toplam 71 ikonik Castlevania şarkısına anında erişip dinleyebilecek ve favori şarkılarını tekrar tekrar dinlemek için kendi özelleştirilebilir çalma listelerini oluşturabilecekler. Ayrıca eskizler içeren oyun içi galeri aracılığıyla oyunun görsel dünyasına daha önce hiç görülmemiş bir bakış atabilecekler. Koleksiyonda yer alan daha önce su yüzüne çıkmamış görseller ve farklı paket tasarımları da serinin hayranlarının ilgisini çekebilecek nitelikte detaylar.

 

Castlevania Advance Collection, düşmanlar, ekipman, eşyalar ve çok daha fazlası hakkında bilgiler alabileceğiniz özel bir bölüm de içermekte. Hiçbir bölgenin veya düşmanın gözden kaçmaması için oyuncular, diledikleri zaman oyunlarını kaydedebilecek, tekrar oynatabilecek veya geri sarabilecekler. Son olarak, M2 Co., Ltd., klasikleşmiş bu Castlevania oyunlarına birinci sınıf emülasyon desteği sağlamak için çok çalıştı. İster eski bir hayran ister seriye yeni başlıyor olun, tüm oyuncular bu yeni özelliklerin keyfini çıkarabilir ve Castlevania’yı yeniden keşfedebilir!

 

Oyun dünya çapında çıkışını gerçekleştirmiş olup İngilizce ve Japonca dillerini desteklemektedir.

 

Castlevania Advance Collection Oyunları Hakkında

Castlevania: Circle of the Moon, Drakula'nın Şatosu'na ustasıyla birlikte giren bir vampir avcısı çırağı olan Nathan Graves'in hikayesini anlatıyor. Nathan oyunda, Camilla tarafından planlanan Kont'un korkunç geri dönüşünü önlemeye çalışıyor.
 

Castlevania: Harmony of Dissonance, efsanevi Vampir Avcısı Simon Belmont'un torunu Juste Belmont'un Drakula'ya karşı savaşını anlatıyor. Bu oyun, 'Boss Rush' modu ve 'Spell Fusion' sistemi gibi seriye birçok yeni özellik getirdi.
 

Castlevania: Aria of Sorrow, Japonya'da bir lise değişim öğrencisi olan ve bir şekilde Karanlık Lord'un sonsuz reenkarnasyon döngüsüne dahil olan Soma Cruz'un hikayesini anlatıyor. Soma tüm bunlarda nasıl bir rol oynuyor ve kendi dünyasına geri dönebilecek mi?

 

Castlevania: Vampire's Kiss ise kült aksiyon oyunu Castlevania: Rondo of Blood'ın yeniden tasavvuru ve şimdiye kadar yaratılmış en zorlu Castlevania oyunlarından biri olarak kabul edilmekte. Karanlık Lord Kont Drakula, karanlığın güçlerini canlandırmak için bir kez daha ölümden diriliyor. Belmont ailesinin varisi Richter Belmont da kötülüğün efendisini yenmek için Drakula'nın Şatosu'na doğru yola çıkıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı