CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye’ye düzensiz ve kaçak bir şekilde giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin suç makinası haline geldiğini söyledi.
 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye’ye düzensiz ve kaçak bir şekilde giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin ülkede gerçekleştirdiği suçlara dikkat çekti. CHP’li Yalım şöyle söyledi:
 
“ANA HABERLER YABANCI UYRUKLULARIN İŞLEDİĞİ SUÇLARLA DOLDU”
“Ana Haber bültenlerini izlerken iki haber çok dikkatimi çekti. İlk haber İstanbul Büyükçekmece’de çocukları taciz eden bir kişi, mahalleli tarafından linç edilmek isteniyor. Güvenlik güçleri bu kişiyi zor da olsa karakola götürüyor. Tabi ki de bu kişinin Türk veya yabancı uyruklu olması önemli değil. Önemli olan İranlı bir sapığın ülkemize gelerek çocuklarımızı taciz edip onlara zarar vermesidir. İkinci haber yine İstanbul’da geçiyor. Bu kez beyaz eşya dükkânına giren bir hırsız, içeri girdikten sonra kapının bir anda üstüne kapanmasıyla dükkânı talan edip binlerce liralık zarar veriyor. Yine haberin sonunda öğrendim ki, içeri giren hırsız yabancı uyruklu. Ana haberler ne yazık ki yabancı uyrukluların işlediği suçlarla doldu.”
“KAPILARI KAPATIN, SINIRLARIMIZ BİZİM NAMUSUMUZDUR!”
“Yani bu demek oluyor ki; ülkemize giriş yapan başta Suriyeli olmak üzere diğer yabancı uyruklu kişiler birer suç makinası haline geldiler. Gün geçtikçe sayıları artıyor. Bulundukları şehirlerde, sürü gibi toplu halde yaşayıp örgüt haline geliyorlar. Ben buradan İçişleri Bakanına, Dışişleri Bakanına ve özellikle Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Artık yabancıların ülkemize mülteci olarak gelmelerinin önüne geçin, kapıları kapatın. Sınırlarımızı kontrol altına alın. Sınırlarımız bizim namusumuzdur.”
“İKTİDAR OLDUĞUMUZDA 24 AY İÇİNDE MÜLTECİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Önlem alınmadığı taktirde ülkede daha ciddi olayların yaşanabileceğine dikkat çeken CHP’li Yalım, “İlk seçimde iktidar olduğumuzda mülteci sorununu 24 ay içerisinde kökten çözeceğiz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı