Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocuklarımızın yarına hazırlanmasında, ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde büyük emekler veren öğretmenlerimizin hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımız bebekliğinin ardından daha küçük yaşlarda öğretmeniyle tanışır. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı şefkatle, sevgiyle sarmalar ve onları en iyi şekilde yaşama hazırlamaya çalışır. Ülkemizin büyük kentlerinden en ücra köylerine kadar öğretmenlerimizin fedakarlıklarını görmekteyiz. Bu ülkeyi ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de eğitim ordusunun fedakarlığıdır” dedi.

 

Öğretmenliğin karşılığı hiçbir şekilde ödenemeyecek, büyük özveri isteyen bir meslek olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

 

“Bu milletin Başöğretmeni Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Öğretmenlerimiz de Büyük Önder’in işaret ettiği yolda bin bir emekle çocuklarımızı yetiştirmekte, geleceğe hazırlamaktadır. Aslında onlar ülkemizin geleceğine hazırlık yapmaktadır. Atatürk, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek öğretmenlerimizin ne büyük bir görev üstlendiğini işaret etmiştir. Bu sözüyle öğretmenlere verdiği önem ve değeri göstermiştir.”

 

Başkan Soner Çetin, böylesine önemli bir görev yapan öğretmenlerimizin çözülmemiş birçok sorunu olduğuna da dikkat çekti. Eğitim sisteminin yap boz tahtasına döndüğünü, eğitim seviyesinin düştüğünü belirten Başkan Soner Çetin, eğitimdeki kötü gidişin sorumlusunun öğretmenler olmamasına rağmen tüm yükü eğitim emekçilerinin çektiğini söyledi. Başkan Soner Çetin, bilimsel ve aklı ön planda tutan yaklaşımlarla öğretmenlerin ve eğitimdeki sorunlarının çözülmesini istedi.

 

Başkan Soner Çetin mesajının sonunda, “Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı