Darıca ilçesine bağlı Sırasöğütler Mahallesinde ihtiyaç duyulan bölgelerin altyapı problemlerini gidermek ve yüzey sularını toplamak için içme suyu ve kanalizasyon ile yağmursuyu hatları yapılıyor.

ALTYAPIDA SIFIR PROBLEM
“Altyapıda sıfır problem” ilkesi ile yatırım ve işletmecilik hizmetleri veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2022 yılı yatırım program kapsamında altyapı yenileme ve yeni hat yatırımlarını sürdürüyor. İl genelinde birçok bölgede inşa çalışmalarına devam eden KBB İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesine bağlı Sırasöğütler Mahallesinde altyapı yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor.

CADDE VE SOKAKLARDA ÇALIŞMALAR
Sürekli nüfusu artan bölgenin mevcut hatlarının yetersiz kalması ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yapılan çalışmalar; Sırasöğütler Mahallesine bağlı Şehit Murat Kaya Caddesi ile 16631, 16632, 1663|8,16521,1654, 16541,16542, 16531 ve 16572 sokaklarında gerçekleştiriliyor.

HATLAR YENİLENİYOR
Bu hafta içinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar kapsamında belirtilen cadde ve sokaklarda toplam 1348 metre uzunluğunda içme suyu hattı ve 336 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Hatların devreye alınması ile abone ve parsel bağlantı ile çalışmaları sürüyor.

YÜZEY SULARI TOPLANIYOR
Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte son dönemlerde ani gelişen yağışlara karşı da bölgede yağmursuyu hattı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında toplam 766 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı yapıldı.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI
Sırasöğütler Mahallesinde belirtilen cadde ve sokaklarda yapılan altyapı yenileme çalışmaların ardından kazı alanın çökme sürecinin tamamlanması ve hava şartlarına bağlı olarak üstyapı çalışmaları gerçekleştirilecek.
 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı