Daha önce 12 ayrı oyunu sahneye taşıyan İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kerem Kobanbay’ın yazdığı “Deliler Evi” oyunu ile ilk kez izleyici karşısına çıktı. 2 perdelik absürt komedi, İnegöllü sanatseverlerden tam not aldı.

 

2011 yılında kurulan ve bugüne kadar; Töre, Cimri, Ayyar Hamza, Ocak, Ak Masal Kara Masal, Keloğlan Ses Arıyor, Çöpiş ile Kıpkıp, Bir Hilal Uğruna, Kanaviçe, Tek Dişi Kalmış Teknoloji, Harman Yeri 1915 ve Naaş-ı Muhteremler gibi 12 tiyatro oyununu sahneye taşıyan İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yepyeni bir oyunla izleyici karşısına çıktı. Kerem Kobanbay’ın 2009 yılında yazdığı ve Volkan Derman’ın yönettiği “Deliler Evi” isimli oyun, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Cuma akşamı ilk kez izleyici ile buluştu.

 

İnegöl Belediyesi Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen tiyatro gösterisi, şehrin kültür sanat merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde 20.00’da başladı. 2 perdelik absürt komedide, deli olmadıkları halde rehabilitasyon merkezinde konulan bir gurup insanın yaşadıkları anlatılıyor. Rehabilitasyon merkezinde yaşanan olaylar seyirciye kahkaha dolu anlar yaşatırken, şehir tiyatrosu ekibi de sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.

 

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları; Abdurrahman Özturhan, Ayşegül Kahya, Erdinç Üstüntaş, Gökçen Demirbay, Hilmi Erkul, Hülya Zobu, Işıl Güler, İsrafil Büyükbaş, Metin Yazıcı, Sezer Aydınlık, Şükran Sarı, Şükran Sefer, Temel Koçak, Yusuf Ziya Şahin, Zafer Karataş ve Volkan Derman’ın yer aldığı oyun, belirli aralıklarla sahnelenmeye devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı