Yaptığı her filmle farklı bir konuyu ele alan Derviş Zaim’in yeni filmi Flaşbellek’in vizyon tarihi belli oldu. Usta yönetmen Derviş Zaim’in imzasını taşıyan Flaşbellek 8 Nisan Cuma günü sinemaseverlerle buluşuyor. Tüm dünya da katıldığı her festivalden ödülle dönen ve Türkiye’yi gururlandıran film Suriye savaşını anlatıyor.

Flaşbellek filminde uluslararası kariyerleriyle dikkat çeken Filistin ve Suriyeli başarılı oyuncuları Saleh Bakri, Ali Süleyman, Sara El Debuch ve Husam Chadat’ın rol aldı. Flaşbellek’te uzun ve önemli uluslararası kariyeriyle tanınan usta görüntü yönetmeni Andreas Sinanos da görev aldı. Ustaların yanı sıra Suriye savaşında yurtlarını, ailelerini kaybeden genç oyuncular da var. Şeza rolünü üstlenen Hanin Abaji ile filmde üçü de rol alan Hedi (İsmail karakteri), Bisen (vurulan küçük kız karakteri), Favaz Ömer (Taksici karakteri) kardeşler, film ile bir nebze de olsa hikayelerini anlatma fırsatını yakalamış oldu.

Flaşbellek, Suriye’de yarım milyondan fazla insanın kaybına rağmen halen devam eden savaşı hikaye ediyor. Gerçek bir olaydan yola çıkan hikayenin kahramanları derin çelişkilerinden sıyrılıp gerilim ve bilinmezlerle dolu geleceklerine adım atıyorlar. Bize kalan koltuklarımıza yaslanıp bu insani hikayeyi taze bir bakışla izlemek oluyor. Filmde savaş esnasında aldığı yara nedeniyle konuşmakta zorlanan Ahmet’in başından geçenler ironik hikayenin temelini oluşturuyor. Ahmet hayatını korumak için ya susmalı, ya da ölümü göze alıp şahit olduğu berbat şeyleri kamuoyuna aktarmalıdır.

Görüntü Linki / kısa ve uzun versiyon

https://youtu.be/OXZtOH_f2oA

https://youtu.be/_v6PFtMtjr4

 

Oyuncular:

Saleh Bakri (Ahmet), Sara El Debuch (Leyla), Ali Süleyman (Musa), Husam Chadat (Patolojist), Hanin Abaji (Şeza), Hedi Ömer (İsmail), Favaz Ömer (Taksici), Nadi Güler (Kaçakçı), Muhammed Rıfkı (Işid üyesi)

Künye:

Yapım: Marathon Film

Yönetmen ve Senarist: Derviş Zaim

Uygulayıcı yapımcı: Emre Oskay

Görüntü Yönetmeni: Andreas Sinanos

Kurgu: Aylin Zoi Tinel

Müzik: Marios Takoushis

Sanat Yönetmeni: Seda Saçlı, Sıla Karaca

Kast Direktörü: Gökçe Doruk Erten

Ses Tasarım ve Miks: Kostas Varympopioitis

VFX tasarım: Volkan Duran

Kostüm: Miray Yoğurtçu

Yapım Sorumlusu: Ziya Akbaş

Yardımcı Yönetmen: Utku Bildirgen

Ortak Yapımcı: Marsel Kalvo, Mevlut Akkaya