Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Güvenç Tuna, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) genç bilim insanlarını teşvik amacıyla düzenlediği, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne değer görüldü. 

TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Bugüne kadar yapmış olduğu “Damar yeniden biçimlenmesi”, “Hedefe yönelik kontrollü ilaç salınım sistemlerinin geliştirilmesi” gibi çalışmalarının yanı sıra bilime ve topluma yaptığı katkılarla ödüle değer görülen Doç. Dr. Bilge Güvenç Tuna, törende ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. 

TUBA-GEBİP ödülüne layık görüldüğü için mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tuna, ödül getiren çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Özellikle son zamanlarda çalışmalarımın odaklandığı hedefe yönelik ilaç taşıma sistemleri ve biyosensor platformlarının geliştirilmesi konularında yaptığımız çalışmaların hızlı ve yerinde hastalık tespiti için özgün ve farklı çözümler ortaya koyabilme potansiyeli bulunmaktadır. Bu projede amacımız farklı viral enfeksiyonlara karşı uyarlanabilir hızlı bir tespit yöntemi geliştirmek.” 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı