D&R’dan köy okullarına anlamlı ziyaret

 

Kültür, sanat ve eğlencenin değişmez adresi D&R, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. D&R, Trabzon’un Hayrat ilçesine bağlı iki köy okulundaki öğrencilere, kırtasiye malzemeleri, çanta ve kütüphaneleri için yüzlerce kitap hediye ederek tüm okul ihtiyaçlarını karşıladı. Çocukların daha çok kitap okuması amaçlanarak yapılan okul ziyaretlerinde D&R’a, oyuncu ve yazar Akasya Asıltürkmen de eşlik etti. Çocuklar ilk kez imza gününün nasıl olduğunu deneyimleyerek, Asıltürkmen tarafından kendi adlarına imzalanan kitapları alırken mutlulukları taçlandı. 

 

Türkiye’nin en büyük kültür, sanat ve eğlence platformlarından D&R, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle köy okullarında okuyan çocukların hayatına dokundu. D&R, Mardin ve Urfa’daki okullardan sonra Trabzon’un Hayrat ilçesine bağlı Borsa İstanbul İlkokulu ve Balaban Hacısalih Musaoğlu İlkokulu’na çanta, kitap ve tüm okul ihtiyaçlarını karşılayan kırtasiye ürünleri hediye ederek minik öğrencileri sevindirdi. Hediyelerini alan çocukların mutluluğu, gözlerinden okundu. Öğrenciler yaşadıkları gün için “Hayatımın en mutlu günü”, “İlk kez böyle bir gün yaşadım”, “Kendi adıma imzalanan özel bir kitabım oldu, daha mutlu olamazdım” diyerek mutluluklarını ifade ettiler.

 

Anlamlı projede D&R’a, oyuncu ve yazar Akasya Asıltürkmen de eşlik etti ve küçük okurlar için kitap imzaladı. İlk kez bir imza gününe tanık olan çocuklarla eğlenceli bir sohbete imza atan Asıltürkmen, miniklerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve ekledi:

 

D&R’la gerçekleştirdiğimiz köy okulları ziyaretlerimizde hayatım boyunca unutamayacağım anlar yaşadım. Bir çocuğu sevindirmek, onun gözündeki ışığı görmek tarif edilemeyecek kadar harika bir duygu. Bunun gibi yazar ve çocukların buluştuğu etkinliklerin artmasını kalpten diliyorum.”

 

Çocukları yüzlerce kitap ile buluşturarak mutlu bir gün geçirmelerini sağlayan proje; Trabzon Hayrat Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demircioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Gürhan Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Latif Kantar ve Borsa İstanbul İlkokul Müdürü Ercan Usta gibi isimlerin destek ve katılımları ile gerçekleşti.

 

D&R, önümüzdeki dönemde farklı okullarla devam edilmesi amaçlanan proje ile çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olurken, daha çok kitaplara ulaşmalarını ve okuma alışkanlıklarını artırmayı hedefliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı