Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve Edebiyat öğretmenleri tarafından şiir, şarkı ve tiyatro etkinliği düzenlendi.

 

Bursa Yıldırım ilçemizin köklü okullarından Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri İsmail Yolcu ve Fatih Vural yönetiminde sergilenen şiir, şarkı ve tiyatro etkinliği Barış Manço Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

 

İstiklal Marşıyla başlanılan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Fatih Mehmet Kaya, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kendilerini bu güzel ve anlamlı etkinliği hazırladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Programın selamlama konuşmasını gerçekleştiren Edebiyat Öğretmeni İsmail Yolcu, “öğrencilerimiz ile birlikte hazırladığımız bu program da şiiri, şarkıyı ve tiyatroyu bir araya getirerek, izleyicilere unutulmaz bir sanat gecesi yaşatmak istedik” dedi.

 

Farklı sınıflardan 30 öğrencinin sunumunda yer aldığı program da farklı gelenekten şairlere ait 8 şiir, İngilizce, Fransızca, Farsça dillerinde şarkılar, Mesneviden 1 hikaye, Sabahattin Ali’nin kurtarılamayan Şaheser adlı hikayesinin tiyatro uyarlaması, Alman Yazar W. Borcehert’in kapıların dışında adlı tiyatro eseri izleyicilere sergilendi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı