20. yılını kutlayan Türkiye’nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, daha yaşanabilir bir dünya için TEMA Vakfı aracılığıyla Sivas’ın Divriği ilçesinde 10 bin fidanlık “GittiGidiyor 20. Yıl Hatıra Ormanı” oluşturuyor.

 

Türkiye’nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, sosyal sorumluluk çalışmalarına bir çevre projesiyle devam ediyor. Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir gelecek bilinciyle hareket eden GittiGidiyor, 20’nci yılına özel olarak TEMA Vakfı aracılığıyla ile Sivas’ın Divriği ilçesinde 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturacak.

“GittiGidiyor 20. Yıl Hatıra Ormanı” adıyla kurulacak ormanda Karaçam, Yalancı Akasya, Ahlat, Mahlep gibi pek çok türden fidan toprakla buluşacak. 

“İnsana, doğaya ve tüm canlılara faydalı olmak önceliğimiz”

Sorumlu marka bilinciyle hareket ettiklerini belirten GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Orman varlıklarının çoğaltılması, ekosistemin devamlılığı ve sürdürülebilir bir gelecek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla, 20’nci kuruluş yıl dönümümüzü kutladığımız 2021 yılında tüm çalışanlarımız ve paydaşlarımız adına TEMA Vakfı aracılığıyla ‘GittiGidiyor 20. Yıl Hatıra Ormanı’nı kuruyoruz. Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan Çiğdemli Köyü’nde yaklaşık 4.5 hektarlık bir alanda kuracağımız ormanda, farklı türlerden 10 bin fidan olacak” dedi. 

Yaz aylarında yaşadığımız üzücü doğal afetlerin, iklim krizinin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdiğini hatırlatan Kantarcı, sözlerine şöyle devam etti: “Doğaya, insana ve diğer tüm canlılara faydalı olmak GittiGidiyor’un en önemli öncelikleri arasında yer alıyor. 2021 yılında başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemiz “Gitmesine İzin Verme” de bu yaklaşımımızın bir parçası. Platformumuzda konumlanan “Gitmesine İzin Verme” alanında satıcılarımızın doğaya saygılı ürünlerini ön plana çıkarıyor; kullanıcılarımızı doğa dostu ürünler kullanmaya teşvik ediyoruz. Bu alanda ayrıca konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının bilinçlendirme çalışmalarına destek oluyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik konusunda çalışmaya ve bu alanda sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimize devam edeceğiz.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı