EĞİTİMLİ KIZ ÇOCUKLARI TOPLUMSAL KALKINMANIN ANAHTARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1975’ten bu yana dünyada ve ülkemizde kutlanıyor. Bu özel gün; kadınların hakları ve sorumlulukları üzerinde düşünmek için çok değerli bir fırsat. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada kadınlar doğumdan itibaren pek çok toplumsal engeli aşarak gelişim yolculuklarını sürdürüyor. Buna rağmen istatistikler eğitimde fırsat eşitliğinden pay almada, kadınların hala erkeklerin gerisinde olduğuna işaret ediyor. Kız çocuklarının okullaşma oranlarının artması onların insan haklarından yararlanmasının en büyük teminatı olduğu kadar, toplumsal kalkınmanın da anahtarı. 

 

Kızlara haklarını öğretmede bilinçli aile kadar eğitim kurumları da önemli bir rol üstleniyor

 

Bilinçlenmenin aile ile başladığı bu yolculukta; kız çocuklarına haklarını öğretme, değerlerini hatırlatma ve hayallerinin peşine düşmeleri için yüreklendirme konusunda eğitim kurumları da çok önemli bir rol üstleniyor. Hisar Okulları bu anlayışın ilk günden itibaren oluşması için akademik içerikler kadar, sosyal etkinliklerin planlanmasına da büyük özen gösteriyor. Eğitimdeki sorumluluk alanını kendi öğrencileri ile sınırlı tutmayan okul, ‘Açık Kaynak’ yaklaşımı ile okulun bilgi birikimini etkinlikler ve projeler aracılığıyla tüm Türkiye’deki aileler ve öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor.  

 

Funda Akkapulu 8 Mart 21:00’de “Kadın Olmak” söyleşisinde ailelerin sorularını yanıtlıyor

 

Hisar Okulları 8 Mart günü 21:00’de Instagram hesabında; tüm ailelere açık, özel bir canlı yayında, Çocuk, Ergen ve Yetişkin Psikanalisti Funda Akkapulu’yu konuk ediyor. “Kadın Olmak” temalı yayında çocukluktan gençlik dönemine uzanan süreçte kız çocuklarının karşılaştığı dönüm noktaları ve onların sorumluluk sahibi bireyler olması için dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin öneriler paylaşılacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı