Spotify’de şu ana kadar toplamda 193 milyon streame sahip olan İlkay Şencan, Hızlı ve Öfkeli 9 filmine soundtrack hazırlaması için teklif aldı.

Spotify’de aylık 5.6 milyon aylık dinleyici kitlesine sahip olarak bir çok sanatçıyı geride bırakıp Türkiye’nin en çok dinlenen sanatçısı oldu.

Global başarılarının yanı sıra Türkiye’de, genç prodüktörlere ve DJ’lere hayallerinin peşinden gidebilmelerine destek olmak için 2018’de LAB Recordings ve LAB DJ Academy’i kurdu. İlkay Şencan’ın bu müzik label’ını kurmak istemesinin en büyük motivasyonlarından biri kendi ürettiği Lab Sound’u labeldan çıkan tüm parçalara uyarlayarak daha fazla yeteneğin global müzik sahnesinde yer bulmasını sağlamak ve ülkemizin de bu müzik marketinde yer almasını sağlamak.

İlkay Şencan LAB Recordings ile “session” kavramını da Türkiye’ye kazandırarak, birbirinden farklı tarzlarda müzik yapan yerli ve yabancı prodüktör, vokalist, söz yazarı ve müzisyenleri bir araya getirip Türkiye’de global sessionlar gerçekleştirip global çapta büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Üretilen müziğin başarısının büyük bir kısmının müziğin pazarlanma aşamasında belirlendiğinin büyük bir gerçek olduğunu savunarak, kendi sanatçılarının başarıya daha yakın olabilmesi adına Avrupa’daki en büyük plak şirketleriyle iş birliği yapıyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)