Bu yıl ikincisi düzenlenen Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali, 28-29 Ağustos tarihleri arasında Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleşti. Bu kapsamda, festivalin co-sponsoru olan İşbir Yatak açtığı stantta yeni yatağı Energy Plus’ı sergiledi. Stantta, yatağın üzerinde bulunan viscostar malzemenin yüksek basınç emme özelliğine vurgu yapılan interaktif bir etkinlik de düzenledi. Marka, katılımcıların çiğ yumurta atarak kırmaya çalışması adına standın duvarını ekstra yumuşaklık sunan özel yapıya sahip viscostar malzeme ile kapladı. 2000 kişinin katıldığı etkinlikte yumurtayı kırmayı başarabilen 7 kişiye ise viscomed ve viscopil yastık hediye edildi.

 

BU TÜR ETKİNLİKLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

 

Etkinlikte olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan bir marka olarak bu yıl düzenlenen Eskişehir Yarı Maratonu’nun Co-sponsoru olduk. Marka olarak, çok keyifli bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi sürecinde evde geçirdiğimiz günleri yavaş yavaş geride bırakırken sporun ve sporcuların daha da fazla desteklenmesi gerekiyor. Bu noktada, sporun her kesim tarafından sevilen etkinliklerinden biri olan maratonların iyi bir örnek olduğuna inanıyoruz. Daha öncesinde sponsor olduğumuz, Filenin Sultanları ve Filenin Efeleri ile çok güzel başarılara imza atıyoruz. Sporun her dalına olan olumlu yaklaşımımız ile bu ve bundan sonraki süreçlerde de bu tür etkinliklerin takipçisi ve destekçisi olmak istiyoruz. Sporcuya ve sporun tüm dalına elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Buradan, bizi bir araya getiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne, tüm paydaşlarımıza ve diğer tüm sponsorlara buradan teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

MARATONA YOĞUN KATILIM 

 

Cumartesi günü spor festivali ile başlayan etkinlik, ünlü spor hocalarının fonksiyonel spor etkinlikleri, çeşitli müzik aktiviteleri ve konser performansları ile gerçekleşti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleşen maratonda yaklaşık 1500 kişi yarışa katıldı. 

 

10 kilometre koşusunda erkeklerde Ömer Oklu birinci olurken, kadınlarda birinciliği Ayşe Yalaç aldı. 21 kilometrede erkeklerde Getaye Gelaw, kadınlarda ise Nuray Satılmış birinci oldu. Son olarak, paralimpik 10 kilometre koşusunda ise Osman Yekta birinciliği elde etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı