35 bin bilet yerini buldu
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Gençlik Festivali’nde müjdesini verdiği “Biletin İzmir Art’ta” projesi gençlere moral oldu. 12-30 yaş arasındaki 7 bin gencin yıl sonuna kadar kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği 35 bin bilet kısa sürede tükendi. Başkan Soyer gençlerin kültür sanat faaliyetlerine katılmasının önemine vurgu yaparken gençler de ekonomik krizde verilen bu destekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlerin kültür sanata erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirdiği “Biletin İzmir Art’ta” projesi ekonomik krizden etkilenen gençlere moral oldu. Projeye başvuran 12-30 yaş arasındaki gençler, 35 bin bilet almaya hak kazandı. 7 bin genç yıl boyunca kullanabileceği 5’er bilete sahip oldu. Gençler izmir ve İzmir Art mobil uygulaması üzerinden kayıtlarını yaparak konser, sinema ve tiyatro etkinliklerine ücretsiz katılmaya başladı. 
 
 
Başkan Soyer gençlerin kültür sanat faaliyetlerine katılmasının önemini vurgulayarak, “Gençlerin sosyalleşmeye ve ruhlarını doyurmaya ihtiyaçları var. En son ne zaman bir konsere, festivale, tiyatroya gittiğini hatırlamayan o kadar çok gencimiz var ki! Bu 35 bin bilet projemiz onlar için” diye konuştu.
 
 
“Böyle bir dönemde bu destek çok iyi oldu”
Uygulama sayesinde gençler kısıtlı bütçelerinden harcama yapmadan hayal ettikleri, çok sayıda etkinliğe katılma fırsatı buluyor. Projeden yararlanan gençlerden Emre Ekici, “İzmir Art uygulaması üzerinden başvuru yaptım. Zaten uygulama süreçle ilgili her şeyi söylüyor. Başvurum onaylandı. İlgili etkinliklere göz atarken istediğim konseri buldum. Gerçekten etkinlikler de çok iyi. Bu dönemde özellikle ekonomik olarak çok rahat olmadığımız için böyle bir destek gerçekten çok iyi oldu” dedi.  
 
 
“Konserler, tiyatrolar çok pahalı” 
Elif Akçay ise sosyal medya üzerinden projeden haberdar olduğunu söyleyerek “Hemen katıldık ve başvurumuz onaylandı. 5 bilet hakkımız vardı. Bunları en iyi şekilde kullanacağız. Bizim için çok iyi oldu. Çünkü konserler, tiyatrolar çok pahalı. Bu imkanlarla etkinliklere gelmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
 
 
“En az 500 lira cebimizde kaldı”
Tayfun Gölcü ise “Toplamda 5 bilet hakkımız var. 100 liradan hesaplarsak en az 500 lira cebimizde kalıyor. Biz öğrenci olduğumuz için gayet avantajlı oldu” şeklinde konuştu.  Serdar Sağlam da “Güzel bir uygulama, ekonomimizin durumu ortada. Kültür sanat etkinliklerine gençlerin gidebiliyor olması çok önemli. Türkiye’nin geleceği için, yarınları için de çok değerli” dedi.
 
 
Tiyatrodan sinemaya 
“Biletin İzmir Art’ta” projesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) her oyunundan 25 koltuk ayrıldı; böylece yıl sonuna kadar 2 bin 500 gencin tiyatro oyunlarını ücretsiz izlemesi planlanıyor. Kentin kültür hayatında yer edinmiş butik sinemalardan 2 bin 500, salonu bulunan özel tiyatrolardan ise 3 bin bilet projeye dâhil edildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait kültür ve sanat merkezlerinde yapılan özel konser, tiyatro ve benzeri sahne sanatları etkinliklerinde gençler için salon kapasiteleri göz önünde bulundurularak koltuk ayrıldı. Bu kapsamda Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi ve Basmane Bıçakçı Han’daki etkinlikler için 27 bin biletlik kontenjan açıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı