Altyapıda sıfır problem ilkesi çerçevesinde yatırımlar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Serdar Mahallesi Orkide Sokak’ta içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi yanı sıra yüzey sularını toplamak için yeni yağmursuyu hattı çalışması başlattı.

İzmit ilçesine bağlı muhtelif mahallelerin altyapı hatlarını yenilemek, yeni yerleşim alanlarını altyapı hatlarına kavuşturmak ve yüzey sularının biriktiği bölgelerde yağmursuyu hattı yapılması için 2021 yılında başlanılan çalışmalar sürüyor. Önemli kısmı tamamlanan proje kapsamında çalışmalar program çerçevesinde devam ediliyor. Bu proje kapsamında Serdar Mahallesi’ne bağlı Orkide Sokak’ta altyapı problemlerini gidermek için çalışmalara başlandı

Bölgenin eğimli yapısından dolayı ani yağışlarda yüzey suları toplamak ve bölgeden geçen dereye verilerek uzaklaştırmak için yeni yağmursuyu hattı ile ızgara sistemi yapılacak. Çalışmada, 800 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 300 metre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı inşa edilecek. Ayrıca, suda kayıp kaçakların azaltılması için sokak üzerindeki ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hattı ile kanalizasyon hattı da yenilenecek. Devam edilen çalışmada 300 mm çapında betonarme boru kullanılarak 350 metre kanalizasyon hattı ile 100 mm çapında düktil font boru kullanılarak 300 metre içme suyu hattı da yapılacak.

Altyapı çalışmasında her türlü güvenlik önlemi alındı. Hava şartlarına bağlı olarak çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanması hedefleniyor. Altyapının tamamlanmasının ardından kazı alanın çökme sürecinden sonra üstyapı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı