Senarist Chris Chibnall ve Jodie Whittaker, BBC'nin Yüzüncü Yıl kutlamalarının bir parçası olarak 2022 sonbaharında yayınlanacak olan epik bir üçlemeyle Doctor Who'dan ayrılacak.

 

2017 yılında çekimler için ilk kez Tardis’e adım atan Jodie Whittaker, 6 bölümlük 13. Sezon ardından Doctor Who evreninden ayrılacak.  Bu ikonik rolü canlandıran ilk kadın olarak Jodie Whittaker, Zaman Lordu tasviriyle izleyicileri heyecanlandırırken çok kısa bir sürede dünyanın dört bir yanındaki Doctor Who hayranlarının kalbini kazandı.  Jodie’nin Doktor'u çok katmanlı, sıcak ve eğlenceli şekilde tasviri sadece Doctor Who tarihinde bir ilki yaratmakla kalmadı, aynı zamanda 2020'de, Radio Times için 50.000'den fazla hayranının katıldığı bir ankette arkadaşı David Tennant'ın peşinden gelerek tüm zamanların en popüler 2. Doktor’u seçildi.

 

Jodie Whittaker ayrılışına dair şunları söyledi; “2017'de 47 numara ayakkabılardan oluşan muhteşem hediye kutumu açtım. Onlarda göreceğim parlak maceraları, dünyaları ve harikaları tahmin bile edemezdim. Kalbim bu şov için, onu yapan ekip için, onu izleyen hayranlar için ve hayatıma kattıkları için sevgiyle dolu. Bana inanılmaz hikayelerini emanet ettiği için Chris'e ne kadar teşekkür etsem az. Şimdiye kadar sahip olduğum en iyi işi tamamlamaya haftalar kaldı. Bu rolün bana kattıklarını ifade edebileceğimi hiç sanmıyorum. Doktor'u ve öğrendiğim dersleri sonsuza kadar taşıyacağım.”

 

Chris Chibnall ise dizinin başına geçtikten sonra Jodie Whittaker'a ilk kadın Doktor rolünü vererek çığır açan bir karar aldı. Ayrıca,  izleyiciler tarafından oldukça sevilen başta Tosin Cole (Ryan), Mandip Gill (Yaz) ve Bradley Walsh'un (Graham) üçlüsü olmak üzere, dizinin mitolojisine yeni karakterler, katmanlar ve kıvrımlar ekledi. Chris görev süresi boyunca, dizi çeşitli ödüller kazanırken, eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar aldı. 'Rosa', 'Demons of the Punjab' ve 'Spyfall' gibi bölümler, iki BAFTA “Must See Moment” adaylığı ve birden fazla Ulusal Televizyon Ödülü, BAFTA Cymru, TV Choice dahil olmak üzere eleştirel beğeni ve ödül alarak dünya çapında izleyicileri heyecanlandırdı. 

 

Chris Chibnall konuyla ilgili “Jodie ile birlikte bu hayatta bir kez olacak bu olayın başında "üç seri ve sonra ayrılıyoruz" anlaşması yaptık. Vardiyamız bitti ve TARDIS anahtarlarını geri veriyoruz.” açıklamasını yaparken, sözlerine şöyle devam etti;

 

"Jodie'nin muhteşem, ikonik Doktor’u tüm yüksek beklentilerimizi aştı. Stil, güç, sıcaklık, cömertlik ve mizahla ilk kadın Doktor olmanın sorumluluğunu omuzlayan altın standartlarında bir başrol oyuncusu oldu. İzleyicinin hayal gücünü yakaladı ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlara ve yapımdaki herkese ilham vermeye de devam ediyor. Daha ilham verici bir Doktor’la çalışmayı hayal edemiyorum – bu yüzden de gidiyorum!”

 

Türkiye’deki izleyiciler yeni sezonu BBC First ekranlarında izleyebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı