Kemer’de ana yolların kenarlarına beton yol bariyerleri döşenerek yoğun yağışlarda tepelerden düşen kaya parçaları ve kayan toprağın ana yolu kapamasının önüne geçiliyor.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi iş birliğince, daha önce tehlike arz eden ve yoğun yağışların yaşandığı sırada ormanlık alanlardaki tepelerde yapılan incelemeler sonrası alınan karar doğrultusunda, söz konusu alanlarda ve yollarda 500 metre uzunluğu kapsayacak şekilde 3 metrelik beton yol bariyerleri koyuldu. 
 
Yapılan çalışmalarla, yoğun yağışlarda tepelerden düşen kaya parçaları ve kayan toprak yığınının yol sevinde depolanması ve daha sonra temizlenmesi amaçlanıyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Bölgemizde özellikle kış aylarında yaşanan şiddetli yağışlarda bazı bölgelerimizdeki tepelerden yollara kayalar ve toprak kayması oluyordu. Kayan toprak yığınları ve kaya parçaları yollarımızın kapanmasına neden oluyordu. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde söz konusu yerlere beton yol bariyerleri koyuldu. Yol sevinde daha sonra oluşabilecek, biriken toprak ve kayaları temizleyeceğiz.” diye konuştu.
 
– Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teşekkür
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın da yaptığı açıklamasında, “Daha önce Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile istişarelerde bulunduk ve söz konusu alanlarda inceleme yaptık. İki kurumun iş birliğince beton yol bariyerleri yerleştirildi. Bu sayede yollarımızın kapanmasını engelliyor ve trafik kazalarını da azaltmış oluyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı