Kartepe Belediyesi ülkemizin tarihi ve kültürel derinlikleri olan, birbirinden güzel, kıymetli, turistik şehirlerini 19 Temmuz – 31 Ekim tarihleri arasında Kartepeli hemşehrilerine tanıtacak.

 

 

Kartepe Belediyesi, ilçe halkından gelen talepler doğrultusunda kültür gezilerine yeniden başlıyor.  Yapılan planlama ile Kartepeliler İstanbul, Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne, Safranbolu, Ankara ve Konya illerine yapılacak olan kültür gezilerine kontejyana bağlı olarak tercihte bulunabilecekler.

 

EKİM AYI SONUNA KADAR

Kültür gezilerine katılmak isteyenler Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Evrak Kayıt Birimi’ne dilekçe ile şahsen başvurmaları gerekiyor. Düzenlenecek olan kültür gezileri Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

 

ZENGİN TARİHİ KÜLTÜRÜMÜZ

Profesyonel rehber eşliğinde gerçekleşecek olan kültür turlarında ülkemizin tarihi, kültürel, manevi mekânları Kartepeliler yakından tanıyacaklar. Kültür turlarına 12 yaş altı çocuklar katılamazken, 18 yaş altı gençler veli muvafakat namesi ile katılabilecekler. Konya, Edirne, Çanakkale ve Safranbolu turları gece hareket saati ile İstanbul ve Ankara turları sabah saatlerinde başlayacak.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı