Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, kan stoklarının güncel durumundan dolayı “Ulusal Kan Bağışı Kampanyası”na ilişkin çağrısına ilk destek İzmir’den geldi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ‘ın yurt genelinde etkili olan grip salgını ve soğuk hava şartlarına bağlı olarak ulusal kan stoğunun kritik seviyenin altına düşmesi sebebiyle başlattığı destek çağrısına ilk yanıt Ege Bölge Kan Merkezinden geldi.Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğünün sorumluluk illerinden olan İzmir’de Türk Kızılay İzmir İl ve İlçe şube başkanları, Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Barış Dolaş‘ın davetine katılarak toplantı düzenlediler. Yapılan toplantıda kan ve kan ürünleri temini, kan bağışı, kan stok durumları ile kanın lojistiği konusunda değerlendirmeler ve sunumlar yapıldı.

Sessiz Çığlıklara Yanıt Vermek 15 Dakikada Mümkün

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Barış Dolaş, “Hepimiz bir gün kan ihtiyacı duyan birer hasta adayı olduğumuzu unutmamamız gerekir.Sorumluluk sahamızda bulunan 95 hastanenin kan ihtiyacı günlük 1000 ünite civarıdır. Soğuk havalarda kan bağışı azalmış olsa da, özellikle lösemi ve talasemi gibi hastaların kan ihtiyacı bir o kadar artmaktadır. Bu, hayatla ölüm arasındaki muhtaçlığın, İzmir olarak sahiplenilmesi insanlığın kırmızıçizgisidir. Kan vermek isteyen vatandaşlarımız sadece 15 dakikasını ayırarak, onlara uzanan elleri tutabilir ve bu sayede sessiz çığlıkları duyabilirler. Unutmayın belki tüm dünyayı kurtaramazsınız belki ama şimdi 1 kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Egeliler ’in Kan Bağışına Desteği Önemli

Toplantı sonrasında Türk Kızılay İzmir İl ve İlçe Şube başkanları da kan verdi.  Türk Kızılay İzmir İl Şubesi’nin Başkanı Kerem Baykalmış’ta kan bağışında bulundu. Kış aylarında azalan bağışların artmasının insan hayatı için önemine işaret eden Baykalmış, Egeliler’i destek vermeye çağırdı. Türkiye’de kan bağışı bilincinin gelişmesi ve düşen kan bağış stoklarının yeniden yükselmesinin gerekliliğine işaret eden Baykalmış, “Ulusal Kan Bağışı Kampanyası” destek vermekten mutluluk duydum. Yeni yılda mevcut kan bağışçılarını ve kan bağışı yapmak isteyenleri harekete geçmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesinde kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gerekli iletişimi kanver.org internet adresinden veya 0232 347 63 47 numaralı telefondan kurabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı