Ukrayna'daki savaş mağduru siviller için insani yardım talebi gönderen Ukrayna Kızılhaçı’na destek veren Türk Kızılay’ına bir destek de İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Genç Kızılay İzmir’den geldi.

 

Türk Kızılay İzmir Şubesi ile Ukrayna Kızılhaç’ın yaptığı görüşmeler sonucunda bir bağış kampanyası başlatıldı. İKÇÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Meltem Koç ile  Genç Kızılay 9. Bölge Eğitim Birimi Başkanı Umut Can Arslan’ın koordine ettiği kampanyada bebek ve çocuk bakım malzemeleri, temel hijyen ürünleri, battaniye gibi temel ihtiyaçların toplanması amaçlanıyor.

 

Yardımlarda Din, Dil, Irk Fark Etmez…

 Türk Kızılay’ının ilk andan itibaren bölgede, masum sivillerin yanında yer aldığına işaret eden Doç. Dr. Koç, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk bilinciyle kampanyada yer aldıklarını söyledi. Bu kapsamda bebek ve çocuk sağlığına odaklanarak bölgede acil ihtiyaç duyulan hijyen maddeleri bağışı için kolları sıvadıklarını belirten Doç. Dr. Koç, “Her savaşta olduğu gibi coğrafyamızda devam eden bu savaşta da masum mağdurların yine bebek ve çocuklar olduğunu görüyoruz. Bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engellilere odaklanarak başlattığımız kampanyada, temel ihtiyaca yönelik başta bebek ve çocuk bakım malzemeleri, battaniye, temel temizlik-hijyen  ürünleri bağışı arayışına girdik. Din, dil, ırk fark etmeksizin, hangi milletten olursa olsun yardım etmek kültürümüzün vazgeçilmez özelliğidir. Bizler de bu idrak ile Kızılay’ımıza destek olmak istiyoruz  ” dedi.

 

Acil Olarak Hijyen Malzemelerine İhtiyaç Var

Genç Kızılay 9. Bölge Eğitim Birimi Başkanı Umut Can Arslan da yardımlar için birçok firma ile görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.  Arslan, “Elimize ulaşan listelere göre acil olarak hijyen malzemelerine ihtiyaç var. Türk Kızılay İZMİR Şubesi TR77 00010001 3700 0018 6855 85 IBAN numarasına ‘Ukrayna Destek Bağışı’ şeklinde açıklama yazısı ile şartlı maddi bağış veya ayni bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı