Koçtaş, sonbahar aylarına yaklaşılan bu günlerde yazlıklardan evlere dönmeden önce yapılması gerekenlerle ilgili öneriler sunuyor. 

 

En iyi markaları en uygun fiyatlarla sunan Koçtaş, yaz mevsiminin yavaş yavaş sonlarına gelinen bu günlerde yazlıklardan dönerken yapılması gerekenlerle ilgili öneriler paylaşıyor. 

 

Koçtaş uzmanları, uzun süre kapalı kalacak yazlıklardan ayrılmadan önce evleri düzenlemekle başlamayı tavsiye ediyor. Koltukların ve kumaş sandalyelerin iyice süpürüldükten sonra üzerlerine koltuk örtüsü serilmesi, yeniden dönülecek zamana kadar tozlanmalarının önüne geçiyor. Halıları zeminden kaldırmak, hava alacak bir şekilde evin uygun bir alanında saklamak da yazlıktan ayrılmadan önce yapılması gerekenler arasında yer alıyor. Ayrıca konsol, dresuar gibi mobilyaların üzerinde duran dekoratif objeleri de kapalı bir kutuda ya da dolapta saklamak da tozlanmalarını engellemek için iyi fikir… 

 

Koçtaş uzmanları, yazlık evlerden ayrılmadan önce elektrik, su, doğal gaz gibi enerji kaynaklarının vanalarından kapatılmasını ya da şalterlerinin indirilmesini, özellikle buzdolabının dondurucu bölümünde bulunan besinlerin unutulmamasını da öneriyor. 

 

Yazlık evlerde bulunan bitkilerin taşınabilir olanlarının araçla taşınması, diğer bitkilerin ise yazlıkların olduğu bölgede bulunan bitki bakımı konusunda fikir sahibi kişilerden destek alınarak bakımlarının yapılması da büyük önem taşıyor. 

 

Son olarak yazlıklardan ayrılmadan camların kapalı, kapıların kitli olduğundan emin olmak ve gerekirse kamere ve alarm sistemlerinden yardım almak da güvenlik için önemli fayda sağlıyor.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı