DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, orta gelir konut kampanyasını değerlendirdi. Ziya Yılmaz, söz konusu kampanyanın alt sektörlerle birlikte 250 sektörü harekete geçireceğini ve Türkiye ekonomisine güç vereceğini söyledi.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektörüne yönelik kampanyaların Türkiye ekonomisine güç verdiğini söyledi. Ziya Yılmaz, bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan orta gelir konut kampanyasını değerlendirdi.

Söz konusu kampanyanın alt sektörlerle birlikte 250 sektörü harekete geçireceğini hatırlatan Ziya Yılmaz, “Gayrimenkul sektörü, bu özelliğiyle de ekonominin dinamosu konumunda. Şu anda Avrupa’da ne uygulanıyorsa, Türkiye’de de uygulanıyor. Kampanyayla birlikte bizim ülkemizde de 180 ay gibi ciddi bir süreyle konut kredisi verilmiş oluyor” diye konuştu.

Orta gelir konut kampanyasının tüm paydaşları besleyen bir yaklaşımın eseri olduğunu iade eden Ziya Yılmaz, başta hükümetimiz olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Dünyada konut faizlerinin yukarı çıktığı, tüm kredilerin kısıldığı bir dönemde; Türkiye’nin orta sınıf alıcı için bu kampanyayı yapması, tüm paydaşları besleyen bir yaklaşım. Bu açıdan konut alıcısının da bunun çok iyi bir fırsat olduğunu bilmesi ve bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı