Kocaeli’nin her karışında çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesinin kırsal mahalleleri olan Sevindikli, İlimtepe, Kırcaali ve Duranlı-Osmanlı Mahallelerinde yeni içme suyu ve kanalizasyon hatları ile depo inşa ediyor.

KENT GENELİNDE YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Kocaeli de kaliteli, sağlıklı ve musluktan içilebilir su sağlayan bununla birlikte yüzde 100 atık su arıtma oranı ile çevre ve insan sağlığını koruyarak şehre hayat katan İSU Genel Müdürlüğü yatırımlarını kent genelinde sürdürüyor. Körfez ilçesinin ilçe merkezinde altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, cazibe merkezleri olan kırsal mahallelerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalar yapıyor.

SEVİNDİKLİ VE OSMANLI’DA ÇALIŞMA
Yatırım programı kapsamında çalışmalarına devam eden İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesinin kırsal mahalleri olan Duranlı- Osmanlı Mahallesinde 150 ve 100 mm çaplarında düktil font borular kullanılarak toplam 2 bin 725 metre uzunluğunda içme suyu hattının 1800 metrelik kısmında çalışmalarını tamamladı. Kuzey Marmara Otoyolu ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen Sevindikli mahallesinde kanalizasyon hattı çalışmaları yapılıyor. 300 mm çapında beton boru kullanılarak yapılan altyapı yenileme ve yeni bölgelerin altyapı ihtiyaçlarını karşılama çalışmaları kapsamında; toplam 3 bin 990 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatının 2 bin 600 metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Mahallede, kalan hatların tamamlanma çalışmaları devam ediyor.

İLİMTEPE VE KIRCAALİ’DE ÇALIŞMA
Kırcaali Mahallesinde altyapı çalışmaları yapan İSU Genel Müdürlüğü, 100 mm çapında uzun ömürlü düktil font boru kullanılarak toplam 2 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ile birlikte 50 metreküp kapasiteli prekast içme suyu deposu imalatlarını tamamladı. Kırcaali’de kanalizasyon hatları da yapan Kurum, 2070 metre toplam uzunluğu bulunan kanalizasyon hattı çalışmalarının 1250 metre uzunluğundaki kısmını inşa etti. Kalan kısmın imalat çalışmaları devam edilirken ilçenin önemli merkezlerinden dolan İlimtepe mahallesinde yeni kanalizasyon hattı ve yağmursuyu hattı imalat çalışmaları da yapılıyor. İlimtepe 307. sokakta yüzey sularını toplamak için 400 mm çapında betonarme boru kullanılarak yağmursuyu hattı ile 114.sokakta kanalizasyon hattı imalatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli de insan odaklı çalışmalarla “Mutlu Şehir Kocaeli” için şehir ve kırsal mahalle fark etmeksiniz çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, abonelerine kaliteli altyapı ve hizmet için yatırımlarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı