Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin, Susquehanna International Group'tan (SIG) stratejik bir yatırım aldığını duyurdu. Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımın yanı sıra, iki taraf blockchain startuplarının kuluçkasında, KuCoin Token ve KuCoin Community Chain ekosisteminin inşasında da iş birliği yapacak. 

 

Global kripto para borsası KuCoin, küresel bir kantitatif yatırım firması olan Susquehanna International Group’tan (SIG) 10 milyon dolarlık yatırım aldı. KuCoin, yatırımdan sağlayacağı fonu platform altyapısını güçlendirmek ve ürün yelpazesini zenginleştirmek için kullanacak. 

 

Kripto para piyasasında yaşanması beklenen boğa piyasasına hazırlanmak için çalışmalarını sürdüren borsa, sermaye artışı ile küresel faaliyetlerini genişletecek ve işe alma planlarını uygulamaya devam edecek. KuCoin, kripto para piyasasındaki mevcut dalgalanmaya rağmen, 300 kişiyi daha işe alacak.  

 

KuCoin ve SIG arasındaki iş birliği yatırımla sınırlı kalmayacak. Community Chain üzerine inşa edilen projeler başta olmak üzere, gelecek vaat eden kripto girişimlerine de yatırım ve danışmanlık desteği verilecek. 

 

“Aynı vizyon ve değerlere sahip olduğumuz bir paydaş bulduğumuz için çok mutluyuz”

 

Yatırım hakkındaki görüşlerini paylaşan KuCoin CEO'su Johnny Lyu, “KuCoin şimdiye dek birkaç farklı kripto piyasa döngüsünü başarıyla atlattı. Biz bundan sonrasında da ne olursa olsun KuCoin’i geliştirmeye devam etmekte kararlıyız. Bu yolda aynı vizyon ve değerlere sahip olduğumuz bir paydaş bulduğumuz için çok mutluyuz. SIG'nin desteği, değişimin merkezinde gösterdiğimiz liderlik rolümüzü daha da sağlamlaştıracak. Tabii ayrıca, merkeziyetsiz finans ve Web 3.0 dünyasındaki genişlememizi de kolaylaştıracak" dedi.

 

“İş birliğinin SIG ve KuCoin arasında bir sinerji yaratacağına inanıyoruz”

 

SIG Yatırım Komitesi ise yatırıma ilişkin, "Bu ortaklık, her alanda en iyi oyuncularla ortak olma çabası içerisindeki SIG için önemli bir adım. KuCoin, çevik bir büyüme stratejisine sahip ve vizyoner ekibiyle en hızlı büyüme gösteren kripto para borsalarından biridir. Bu bağlamda, iş birliğimizin SIG ve KuCoin arasında bir sinerji yaratacağına ve kripto endüstrisini daha geniş bir kitleye ulaştırarak fayda sağlayacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

KuCoin, aldığı yatırımlarla beraber büyümeye devam ediyor

 

2017 yılında kurulan KuCoin, dünya çapında 20 milyondan fazla kullanıcısı olan ilk 5 kripto borsası arasında yer alıyor. En çok altcoinin listelendiği borsalardan biri olarak bilinen platform, 700'den fazla kripto parayı ve 1.200’den fazla işlem çiftini destekliyor. 

 

2022 İlk Yarı Yıl Raporuna göre, 2 trilyon doların üzerinde işlem hacmi elde eden KuCoin, bu alanda 2021 yılının aynı dönemine kıyasla, yüzde 180 oranında artış kaydetti.

 

Borsa, 2022 yılının mayıs ayında bir Seri B ön turunda, Jump Crypto liderliğinde 150 milyon dolarlık yatırım topladı. Böylece, A Turu yatırımlarıyla birlikte toplam 170 milyon dolar yatırım toplarken, değerlemesini de 10 milyar dolara yükseltti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı