Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz CERİTOĞLU SENGEL, Yeni Asır gazetesinde çıkan, gerçek dışı beyanlar içeren, kişilik haklarına saldıran itibar suikasti niteliğindeki haberlere yönelik İzmir 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

 

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medyadan paylaştığı mesajla konuyu kamuoyuna şöyle duyurdu:

 

“Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak şahsıma ve Belediyemize yönelik gerçekleştirilen itibar suikastine karşı 25.12.2020 tarihinde açtığımız davayı kazandık.

 

Gerçek dışı ithamlar, karalama kampanyaları ve suçlamalar cezasını buluyor.

 

Daha önce sizlerle paylaştığım üzere, kazandığımız tazminatın tamamını SMA hastası çocuklarımızın tedavisine bağışlıyoruz.

 

Tüm karalamalara ve itibar suikasti girişimlerine rağmen biz halkımız için çalışmaya devam edeceğiz; gerçeklerin ardında yürüyen gazetecilere selam olsun…”

 

Davada gerçek dışı ifadelerin olduğunu, sadece yapılan hizmetlerin ön plana çıkmasını engellemek adına asılsız haberler yapıldığını ve bu yolla kişilik haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek 6.500,00 TL Manevi tazminat talep etmiş ve kazandığı para ile de SMA hastalarına umut olmak adına bağışta bulunacağını belirtmişti.

 

Mahkeme 26.05.2022 tarihinde verdiği kararda, haberin, davacının kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı, kendisine karşı şüphe ve ön yargı oluşturur nitelikte bulunması, itibarını zedeler nitelikte bulunması, gazeteci tarafından, gazetecilik yetkileri dahilinde gerekli araştırmalar yapılmadan, davacıdan bilgi talebinde dahi bulunmadan yapılan haberin basın mesleğinin ve habercilik faaliyetlerinin gereği olarak kabul edilemeyeceği bu nedenle davacının manevi tazminat isteminin haklı olduğu görüş ve kanaatine varıldığı belirtilerek, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz CERİTOĞLU SENGEL’in davasını kabul ederek, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için manevi tazminata hükmetti.

 

Başkan CERİTOĞLU SENGEL elde edilecek tazminat meblağını SMA hastalarına bağışlayacağını söylemişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı