Teknolojik üstünlüğüne rağmen, çok kısa oyun süresi nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Metal Gear Solid V: Ground Zeroes’u rekor sürede bitirdiler. Videoyu izleyin.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes her yönüyle müthiş bir oyun olmasına rağmen, adeta bir demo uzunluğundaki oynanış süresiyle baştaShiftDelete.Net editörleri olmak üzere pek çok otoriteden olumsuz yorum almıştı. MGS serisinin babası, aynı zamanda son oyunun yapımcısı olan Hideo Kojima ise bu eleştiriler karşısında “ana hikaye 2 saat sürüyor, yan görevler ise bu süreyi daha da uzatıyor” gibi bir açıklama yapmıştı.

Eurogamer ekibi bu açıklamadaki yanlışı düzeltmek için kolları sıvadı veoyunun 2 saat sürdüğü söylenen ana hikayesini (ara videolar hariç) sadece 10 dakikada bitirmeyi başardı. Üstelik de görev sonunda gibi yüksek bir puan alarak (ben ilk bitirdiğimde E almıştım örneğin).

Videoyu izlemeden önce, MGS5: Ground Zeroes almayı düşünüyorsanız, öyküyle ilgili olmasa da oynanış ile ilgili önemli spoiler’ların bu videoda olduğunu belirtelim. Oyunun gidişatını ve neyin nerede olduğunu gördüğünüzde, Camp Omega’da casusluk yapmak için hiçbir gerekçeniz kalmayabilir.

Nasıl Mümkün Oldu?

Öncelikle, oyun boyunca Big Boss’un MGS serisinin temel öğesi olan “gizlilik” kısmına hiç ehemmiyet vermediği görülüyor. Ayrıca, herhangi bir düşmanın canını almak da seri için bir tabudur ve bunun yerine en fazla bayıltıcı tabanca kullanılır. Tüm bunların ötesinde, oyunu bu kadar çabuk tamamlamayı mümkün kılan ise seriye yeni eklenen ve Max Payne‘den bu yana kullandığımız bullet-time efektleridir.

Ground Zeroes’ta bir düşman askeri sizi fark ettiği anda bir saniyelik birağır çekim moduna geçiyorsunuz. Bu süre içerisinde sizi tespit eden kişiyi etkisiz hale getirebilirseniz, herhangi bir alarm veya asker yığılmasıyla karşılaşmaksızın yolunuza devam edebiliyorsunuz.

Yayınlanan video, bu özelliğin nasıl suistimal edilebileceğini gözler önüne seriyor. Bakalım serinin yaratıcısı Hideo Kojima, büyük umutlar beslediğimiz ana oyun MGS5: The Phantom Pain için bu videoyu izleyip bullet-time özelliğinde bazı oynamalar yapacak mı.

Kaynak: http://shiftdelete.net/metal-gear-solid-v-ground-zeroes-10-dakikada-bitti-51120.html