Covid krizi, Bilişim Teknolojileri-BT sektörünü olumlu yönde etkileyerek, şirketlerin dijitalleşmesini kimsenin ön göremediği bir biçimde hızlandırdı. Normalde beş yılda gelişebilecek bir süreç̧ bir yıl içinde gerçekleşti. Bunun en temel örneği uzaktan çalışma yöntemi oldu. Bu konuda en tutucu olan şirketler bile artık başka seçenekleri olmadığından uzaktan online çalışmayı benimsedi. Doğru teknolojiye yapılan yatırımın, insanların daha akıllıca ve daha verimli çalışmasını sağladığını, işletmelere değer kattığını ve hatta hem çalışanlara hem de müşterilere sağlanan desteği iyileştirdiğini gösterdi. Şimdi işletmeler için bir sonraki adım en iyi yetenekleri çekmek ve kendilerine bağlamak olacak.  

BT yetenekleri bulabilmeye yardımcı bir kitap

Uluslararası işe alım danışmanlık şirketi Michael Page, şirketlerin, başarıya ulaşırken BT alanında ihtiyaç duyacakları ekipleri yaratmalarına destek olmak için bir e-kitap hazırladı.

Michael Page Teknoloji Bölümü Yöneticisi Melih Mümünoğlu, bir rolün ne tip beceri ve yetkinlikler gerektirdiğini sadece iş unvanı ya da görev tanımıyla anlamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, işletmeler için doğru BT yetenekleri bulabilmeye yardımcı olabilecek bilgileri bir e-kitapta toparladıklarını ifade ediyor.

Uygun işe alım kolaylığı sağlayabilecek bu e-kitapta, şirketlerin BT ekibinde bulunması gereken uzmanların becerilerinin doğru belirlenmesine dikkat çekiliyor. Ayrıca kitapta, BT yeteneklerini şirketlere çekmek için en önemli stratejilerin ip uçları ile yetkinlik değerlendirmesi ve maaş kıyaslaması konularında faydalı bilgiler yer alıyor.

BT Liderlerinde duygusal zeka ve başkalarını dinleme kabiliyeti ön planda

Kitapta, BT – Bilişim Teknolojisi Liderlerinin hızlı karar alabilen ve iyi risk yönetme kabiliyetine sahip liderler olması gerektiğine vurgu yapılıyor. “BT sektöründe yüksek pozisyonlarda bulunan kişiler, çalışanları üzerinde nüfuz sahibi olmak ve onlara örnek olabilmek için duygusal zekalarını ve başkalarını dinleme kabiliyetlerini ön plana çıkmalıdırlar.” bilgisi de e-kitapta yer alan tavsiyeler arasında bulunuyor.

Günümüz BT yönetici piyasasında son derece güçlü bir rekabetin olduğuna dikkat çekilen çalışmada, uygun becerileri belirlemek için işe alım sürecine önemli ekip üyelerini dahil etmenin neden önemli olduğu anlatılıyor.  Kitapta dikkat çeken diğer bir nokta ise; E-ticarette ve işletmelerin dijital dönüşümündeki artış ve bu alandaki açığı gidermek için yaratılan rollerin çoğalması sebebiyle, sektörde üst düzey BT yöneticisi adayları yeterli çoğunluğa henüz ulaşılamamış olmasıdır. Bu sektörde üst düzey yönetici maaşlarının ise pozisyonlara göre farklılık göstermekle birlikte aylık 100.000 TL den başladığı ifade ediliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı