Milas Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapılan meclis toplantısında 12 ana, 2 ek gündem maddesi ve imar komisyon raporları görüşülüp karara bağlandı.

10 maddede yer alan ve geçtiğimiz günlerde Mehmet Aydın tarafından Menteş Mahallesi’nde bulunan mesire alanına verilen Şehit Ercan Aydın isminin bu alandan kaldırılarak, başka sokak veya caddeye verilmesi talebinin görüşülmesi, Mehmet Aydın’ın talebinden vazgeçerek dilekçesini geri çekmesi üzerine meclis gündeminden çıkartıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında gerçekleşen Meclis Toplantısı’nın en önemli maddesi ise Bodrum Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması maddesiydi. Başkan Tokat, bu gündem üzerine yaptığı açıklamada; 5393 sayılı Yasanın 18/p maddesine istinaden, Milas Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, ortak projeler oluşturmak amacıyla kardeş kent ilişkisi kurulması talebini görüşmemiz ve protokol için yetki verilmesi gerektiğini belirtti. İlgili madde tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. ve 4. maddeleri oy birliği ile kabul edilirken; 5,6,7,8,9,10,11 ve 12 maddeleri İmar Komisyonu’na havale edilirken, 13 maddede yer alan İmar Komisyon raporu ise oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesinin ilk sırasında bulunan konu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2. ek gündem maddesinde yer alan “İlçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren hurdacıların, inşaat malzemesi satışı yapan işletmelerin ve kamyoncuların şehir dışına taşınması ve yer belirlenmesi” talebinin görüşülmesi esnasında söz alan Başkan Tokat, “Kamyoncuların şehir dışına çıkartılması konusu sadece Milas Belediyesi’ni ilgilendiren bir konu değil. Hurdacıların, inşaat malzemesi satış yapan işletmelerin şehir dışına çıkartılması konusunu İmar Komisyonu’na hava edelim. Diğer konuyu ise daha kapsamlı ele almak gerekiyor. Bence bunun için Hukuk İşleri, Emlak ve İstimlak, İmar ve Şehircilik, Zabıta Müdürlüklerimizin yanı sıra, Kaymakamlık, Milli Emlak, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Bölge Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve Şoförler Odası’nın da içinde bulunduğu komisyon kurulmasını öneriyorum. Bu komisyon kapsamlı bir çalışma gerçekleştirsin, ilgi kurumlar arasında yazışmalar yapılsın.” dedi. Konu, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Eylül ayı meclis toplantısı görüş ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

MUĞLA / BEYAZ HABER AJANSI (BHA)