Heyecanla beklenen iki yapım yeni yılda BBC First ekranlarında… Kaptan Jack’in geri döndüğü “Dr. Who: Revolution of Daleks” ile Oscar ve Bafta Ödüllü yönetmen Steve McQueen’in ayrımcılığı konu alan ilk televizyon dizisi “Small Axe” Ocak ayında izleyicilerle buluşacak. Ocak ayında ayrıca suç dram dizilerinin en sevilenlerinden biri olan ve bu yıl 20. yılını kutlayan Slient Witness ise 20. Sezonu ile ekranlara gelecek. BBC First, Tivibu 143. ve Digiturk 114. kanallarından izlenebiliyor.

Small Axe (1X5) 1 Ocak 2021 tarihine kadar AMBARGOLU İÇERİK 

Başrollerini ünlü oyuncular John Boyega ve Letitia Wright’in paylaştığı drama, 1969 – 1982 yılları arasında Londra’nın Batı Hint Adaları’nda geçen gerçek yaşam olaylarını konu alıyor. Small Axe, polis zulmüne karşı umutsuz gibi görünen mücadeleye girişen bir grup eylemciden, dans, tehlike ve romantizm dolu bir blues partisini tecrübe eden bir ergene kadar farklı hikayelerle birbirinden cesur bireylerin, nasıl değişimin kıvılcımları olabileceklerini güçlü bir şekilde anlatıyor. Geçmişten günümüze ışık tutan hikayesi ile Small Axe’in ilk bölümü, 20 Ocak Çarşamba günü saat 21:00’de BBC First’te yayınlanacak.

Dr.Who: Revolution of Daleks 

Jodie Whittaker 13. Doktor olarak geri döner ancak bir önceki sezonun sonunda olduğu gibi hala hapistedir. Yeryüzünde ise arkadaşları Yaz (Mandip Gill), Ryan (Tosin Cole) ve Graham (Bradley Walsh) hayatlarına o olmadan devam etmektedir. Ancak bu göründüğü kadar kolay değildir. Üç arkadaş kısa sürede içinde bir Dalek’in yer aldığı dehşet verici bir komployu açığa çıkarır. Yaz, Ryan ve Graham yanlarında Doktor olmadan metal mutantlarla nasıl başa çıkacak? Kaptan Jack’in geri döndüğü bu özel bölüm, 1 Ocak Cuma günü saat 22:05’te BBC First’te seyircisiyle buluşacak.

Silent Witness (20X10) 

20.yılını 20. sezonu ile kutlayan Silent Witness’da nefes kesici ve faklı türlerdeki hikâyelerde Nikki, Thomas, Jack ve Clarissa bir kez daha ölümcül düşmanlara karşı birlik oluyor. Bu sezonda bariz bir intihar git gide cinayete benzemeye başlar, genç bir kadının cesedi üç yıl önce en yakın arkadaşının gizemli bir şekilde kaybolduğu aynı noktada nehirden çıkartılır ve Meksika’da geçen sansasyonel final hikayesinde Nikki, eski bir meslektaşının ölümü ile ilgili gerçeği araştırdığında kendisini tehlikenin içinde bulur. 20 yıldır birbirinden heyecanlı bölümleri ile tansiyonun hiç düşmediği Silent Witness’in yeni sezonu 7 Ocak Perşembe günü saat 21:00’de BBC First’te seyircisiyle buluşacak.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)