Dünyanın önemli sahne ve festivallerindeki performansıyla uluslararası sanat camiasında adından övgüyle söz ettiren opera sanatçısı Kartal Karagedik, 19 Şubat’ta, CRR’de Türk dinleyiciyle buluşacak. “Bir Yolcunun Şarkıları Bohemya’dan İskoçya’ya Melodiler Döngüsü” başlıklı konserde bariton Kartal Karagedik’e, CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı Murat Cem Orhan yönetecek. Konser saat 20.00’de başlayacak ve 70 dakika sürecek.

 

Kariyerini Hamburg Devlet Operası’nda sürdüren ve büyük İtalyan bariton Giorgio Zancanaro ile İtalyan repertuvarı üzerine çalışmalar yapan bariton Kartal Karagedik, 19 Şubat’ta CRR’de konser verecek. Konserde, G. Mahler’in acılı iç dünyasına seyahate çıkaran Gezgin Bir Gencin Şarkıları ve ilk seslendirilişi 180 yıl önce gerçekleşen F. Mendelssohn’ın“İskoç”isimli eseri icra edilecek.

 

Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Kartal Karagedik Hakkında:

Kartal Karagedik 1984 yılında İzmir’de doğdu. 2003 yılında Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümüne girdi. Kompozisyon ve orkestra şefliği eğitimi almak isterken, şansını denemek için şan bölümü seçmelerini denedi. Alper Kazancıoğlu Karagedik’e şanı sevdirip işin inceliklerini öğretti. İlk sınıf konserinin ardından geleceğinin şan olduğunu gören sanatçı, Hans J. Gallus ile lied yorumculuğu, Pavarotti Carreras’ın hocası Paolo Ballarin ile İtalyan repertuvarı, İstemihan Taviloğlu ile komposizyon, Kazım Aliverdibeyov ile orkestra şefliği çalıştı. Barbara Frittoli, Luciana Serra ve Alfonso Antoniozzi’nin ustalık sınıflarına katıldı. 2007 yılında, İstanbul Üniversitesi’nde Güzin Gürel ile yüksek lisansına devam etti.

 
2015-2016’da Hamburg Devlet Operası’ndaki ilk sezonunda, Les Troyens (Chorebe), Le nozze di Figaro (Kont Almaviva), Manon Lescaut’da Lescaut, Cosi fan tutte’de Guglielm ve Der Freischütz’de Ottokar rollerini oynadı. Theatre Erfurt’ta Simone Boccanegra’da başrol söyleyen sanatçı, Boris Godunov’da Schelkalov, Eugene Onegin ve Madama Butterfly’da Sharpless rollerini söyledi. Sharpless rolüyle, Torre del Lago’da Puccini Festivali’nde,  Hänsel ve Gretel’de Peter rolüyle Leipzig Operası’nda sahnealdı.

 
2009-2013 yılları arasında Magdeburg Operası’nda çalışan Karagedik, Don Giovanni, Germont, Lucia di Lammermoor’da Enrico ve Don Carlo Paso rollerini repertuvarına ekledi. 2006 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde La Boheme’de Schaunard, Il Matrimoino Segreto’da Il Conte Robinson rollerini oynadı.
 

 

Karagedik, büyük İtalyan bariton Giorgio Zancanaro ile İtalyan repertuvarı üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı