Avrupa Triatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası Avrupa’nın ve Türkiye’nin önde gelen triatletlerinin katılımıyla koşuldu. 2024 Paris Olimpiyatları için çalışmalarını İspanya’da sürdüren iki triatletimizden Gültiğin Er 22’nci, Esra Gökcek ise 20’nci oldu.

 

ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupası yarışları Balıkesir’de koşuldu.  Avrupa Triatlon Birliği’nin organizasyonuyla ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen uluslararası yarışlara son derece heyecanlı geçti.

 

Türkiye gençler ve elitler kategorisinde katıldığı yarışlara toplam 15 sporcu ile katıldı. Türk triatletlerin aldıkları sonuçlar şöyle: Elit erkeklerde; Gültiken Er (22), Enes Kızılcık (44). Elit kadınlarda; Esra Nur Gökçek (20). Genç erkeklerde; Emir Aracı (7), Burak Çağdaş (9), Emirhan Çakır (13), Taha Eren Çoşgun (16), Bartu Oren (17), Mert Çolak (18), Burak Pak (19), Kıvanç Şahinkaya (20). Genç kadınlarda ise; Özlenen İpek Günad (4), Beril Selin Ergin (6), Sıla Gür (8), İlay Alsan (10).

 

2021 Avrupa Triatlon Kupası Elit Erkekler kategorisinde ülkemizi temsil eden sporcumuz Gültiğen Er verdiği röportajda şöyle konuştu:

 

‘’İlk önce herkesin desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ülkemizde Avrupa Kupası yapılması bizim için çok gurur vericiydi. Biz İspanya’da çalışmalarımızı devam ediyoruz. 3 aydan beri orada kamptaydım. Burada gerçekten çok geliştiğimizi fark ettik. Hedefimiz olimpiyatlara gitmek.  Bu yarışma da Olimpiyatlara puan veren bir yarışmaydı. Ve 5’lik dilimde yer aldım. İlk puanımı aldım. Çok gururluyum puan kazandırdığım için. Çalışmalarımızın emeğini ve karşılığını aldığım için de ayrıca çok mutluyum. Federasyonumuza da çok teşekkür ederim. Bizi geliştirdi ve böyle imkanlar verdi.’’ dedi.

 

Hafta sonu ayrıca Oral B ana sponsorluğunda, Balıkesir Triatlon Türkiye Kupası koşuldu. M3, Yıldız, Genç, Elit, Paratriaton ve Yaş Grubu kategorilerine yapılan yarışlara Türkiye genelinden yüzlerce sporcu katıldı. M1 ve M2 kategorisi sporcular da Triaton Festivali’nde yarıştı.

 

Sporcularımızın ulusal ve uluslararası düzeyde aldığı sonuçları değerlendiren Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya şöyle konuştu:

 

“Sporcularımız, haziran ayından bu yana öne Erzurum’da yükselti kampında sonra bu yarış öncesi Balıkesir kampında verimli bir hazırlık dönemi geçirdiler. Hafta sonu gerçekleşen hem ulusal hem de uluslararası yarışlarda elde ettikleri bireysel dereceler onların gelişme kaydettiğini, yakın gelecekte kendilerini daha da yukarı çekeceklerini teyit ediyor. Hepsini kutluyorum.”

 

Oral B Ana sponsorluğunda gerçekleşen Balıkesir Triatlon’unda tarihi bir önem taşıyan Avlu Balıkesir Yaşam Merkezi'nin güneyinde yer alan Çay Deresi’nde yüzme parkurunun yarışları yapıldı.

 

“Ülkemizde Triatlon sporunun gelişmesini desteklemeye devam edeceğiz”

 

Oral-B’nin de bünyesinde yer aldığı P&G Grubunun Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu yarışlardan sonra şu açıklamayı yaptı:

 

“Çok güzel, sporun ve sporculuğun ruhunu en iyi şekilde yansıtan ve yaşatan bir etkinliği izledik. Balıkesir’de ilk kez uluslararası bir yarışma gerçekleştirmenin keyfini yaşadık. Bu zorlu mücadelede yer alan ve dereceye giren bütün sporcuları kutluyorum. Sporu desteklemek, gençleri spora yönlendirmek ve onlara ilham veren başarı öykülerine katkı vermek bizim için temel sosyal sorumluluk ilkelerinden biridir. Oral-B markamızın Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ana sponsoru olarak ülkemizde bu sporun gelişimine verdiği destekten büyük mutluluk duyuyoruz. Oral-B faaliyetlerini “Gücüne Güç Kat” sloganıyla sürdürüyor. Tüketicilerin güçlü dişlere ve sağlıklı diş etlerine sahip olmasını sağlayarak onlara güç, dayanıklılık ve özgüven duygusu kazandırıyor. Triatlon da güç ve dayanıklılık gerektiriyor. Bir triatlon yarışmasını tamamlamak, özellikle de dereceye girerek tamamlamak sporcunun özgüvenini artırıyor. Bu nedenle biz triatlonun felsefesini, kendi felsefemize çok yakın buluyoruz. Ülkemizde Triatlon sporunun gelişmesini desteklemeye devam edeceğiz. En büyük temennimiz triatletlerimizi olimpiyatlarda madalya alırken alkışlamaktır.”

 

Oral-B’nin açtığı yoldan başka markalar da gelmeli!

 

2024 Paris olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarını İspanya’da sürdüren iki milli triatletten biri olan ve Balıkesir’deki yarışmalara katılmak için Türkiye’ye gelen Gültigin Er de şunları söyledi:

 

“Zorlu bir yarış ve bizim için çok iyi bir deneyim oldu. Aldığım sonuçtan memnunum. Bunu daha da geliştirmek için çalışacağım. İspanya’da antrenörümüzle birlikte güzel bir çalışma ortamı bulduk ve 2024 olimpiyatlarına odaklandık. Ülkemizde yeni olan triatlon sporunun gelişmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle, Oral-B’nin ana sponsorluğu çok önemli. Bu markanın verdiği örneğin yaygınlaşması ve açtığı yoldan başka markaların da gelerek triatlon sporunu desteklemesi federasyonun ve biz milli sporcuların çalışmalarına güçlü bir ivme katacak.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı