Beykoz Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştiren G250 araştırmasında 18-24 yaş arası gençlerin en çok itibar ettiği, güvendiği ve tercih ettiği 250 marka sıralandı. 18 Nisan – 13 Mayıs tarihleri arasında yapılan araştırma Türkiye’de 18-24 yaş arası gençlerin marka tercihlerini ortaya koyuyor. Bilgisayar destekli telefonla arama ile CATİ yöntemi kullanılarak yapılan araştırmada 4 bin 800 üzerinde genç ile görüşüldü.

 

Daha önce Türkiye İtibar Akademisi (TİA) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İstatistik Bölümü’nün ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) raporlarına göre 2020 yılında Platin Lig’de yer alan, 2021 yılında Elmas Lige yükselen Pasaport Pizza; Gençlik Endeksi G250’de de gençlerin en güvendiği markalar arasında  yer aldı. Bu rapora göre Pasaport Pizza, ‘Yerli Pizza Markası’ kategorisinde 1. ve ‘Türkiye Genel’ kategorisinde 102. sırada yer aldı.

 

TİA tarafından yapılan açıklamada; gençlerin tercihlerine etki eden faktörler arasında dijitalleşmeye önem veren, daha çok kurumsal sosyal sorumluluk sergileyen, sosyal medya mecraları başta olmak üzere pek çok iletişim kanalından gençlere daha çok dokunan markaların genç kuşakta güven algısı oluşturduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, gençlerin dinamik, yenilikçi ve teknolojiye yatırım yapan markalar daha fazla güvendiğine ve tercih ettiklerine yer verildi.

 

İtibar Akademisi tarafından Türkiye İtibar Endeksi Araştırması sonucunda Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Türkiye Örneklemi” kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 15 Aralık 2021 – 25 Ocak 2022 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişi aranarak gerçekleştirilen araştırmada Pizza sektöründe Pasaport Pizza olarak 'Türkiye'nin En İtibarlı Yerli Pizza Markası' seçilen Pasaport Pizza; 1998 yılında ismini de aldığı İzmir’in Pasaport semtinde ilk şubesini açarak sektöre giriş yaptı. Yerel lezzetler ile dünya konseptini birleştirerek Türk damak tadına uygun pizza üretme misyonunu ilke edinen Pasaport Pizza, beklenenin çok üstünde bir beğeni ile karşılaşınca hızla büyümeye ve bayi sayısını arttırmaya başladı. Pizzalarında taze hamuruyla fark yaratarak, bütün şubelerinde aynı standartta, aynı kalitede , aynı lezzette ve aynı hizmet standardını sunma stratejisini izleyerek müşteri memnuniyetini ön planda tutarak marka değerini giderek yükseltti.

 

25 yıldır Türkiye’de pizza sektöründe dünya devleri ile rekabet eden Pasaport Pizza, şuan 64 ilde 200’ü aşan şubesi ile müşterilerine lezzetini ulaştırıyor.  Kooperatif mantığıyla çalışan ve şubelerinden ciro payı almayan Pasaport Pizza, sektörde global markalar ve devasa bütçeler ile rekabet ederek,  şube sayısını ve cirosunu bu sert rekabet ortamında da hızla artmakta ve büyümesini sürdürüyor.

 

Pasaport Pizza Genel Müdürü Mükremin Özdemir, kendilerine bu gururu yaşatan pizza severlere, bayilerine iş ve çözüm ortaklarına sonsuz teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı