Bir kuşak pazar konserleriyle büyüdü. Şimdi sıra gençlerde… GAİN, 1 Ağustos’ta başlayacak yepyeni programı ‘Pazar Klasiği’ ile televizyonda ailece klasik müzik dinlenen o eski pazar sabahlarının keyfini ve mutluluğunu günümüze taşıyor. ‘Pazar Klasiği’nde Bach, Çaykovski, Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Brahms gibi klasik müzik devlerinin, iyi hissettiren kült eserlerinden oluşan, 15’er dakikalık efsane repertuvarlar sunulacak. Klasik müzik ruhuyla bütünleşen Saint Pierre Han, Mongeri Evi, Tophane-i Amire, İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi tarihi mekânlarda çekilecek program, görselliğiyle de izleyiciyi derinden etkileyecek. İlk bölümde neredeyse yaşı kadar ödülü olan 12 yaşındaki genç yetenek İlyun Bürkev ve Saint Pierre Han’ın büyüleyici atmosferi var.

 

GAİN yeni programı ‘Pazar Klasiği’ ile izleyicilerini bir masal dünyasında 15 dakikalık bir mola vermeye davet ediyor. Bir kuşağın pazar konserleriyle aşina olduğu, ruh halini iyileştiren, mood yükselten, çok sevilen kült klasik müzik eserleri bu kez çoğunluğunu genç yeteneklerin oluşturduğu sanatçılar tarafından yorumlanacak.

‘Pazar Klasiği’ izleyiciye üst düzey bir repertuvarla işitsel bir ziyafet sunarken, alışılmış klasik müzik konseri algısının dışına çıkarak zengin görselliğiyle de şaşırtacak. Saint Pierre Han, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Tophane-i Amire, Mongeri Evi gibi tarihi mekânların büyüleyici atmosferinde yapılan çekimlerde yüksek ses kalitesiyle müziğin, etkileyici mimari detaylarla da muhteşem bir görsel dünyanın tadına varılacak.

 

‘Pazar Klasiği’ klasik müziği dinlemenin ötesinde bir deneyim yaşamak isteyen herkesin bir numaralı programı olacak.

 

‘Pazar Klasiği’ 1 Ağustos tarihinden itibaren her pazar GAİN’de!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı