Her ay 40.000’den fazla perakende noktası fotoğraflanıyor…

 

Yeni nesil perakende analitiği şirketi REM People, Google’ın girişimleri bulut hizmetlere ulaştırarak desteklediği Google for Startups Cloud Programı’na katıldı. Her ay perakende noktalarındaki 1.3 milyon görüntüyü tarayan REM People’ın gerçek zamanlı görüntü tanıma özelliği, Google Cloud’un gücüyle gelişiyor

 

Yapay zekâ tabanlı çoklu kanal perakende uygulama yönetimi çözümleri sunan yeni nesil perakende analitiği şirketi REM People, teknoloji devleriyle yaptığı iş birlikleriyle gelişmeye devam ediyor. REM People, bu hedefle Google’ın girişimleri bulut hizmetlere ulaştırarak desteklediği Google for Startups Cloud Programı’na katıldı. Her ay 40.000 perakende noktasındaki 1,3 milyon görüntüyü tarayan REM People’ın gerçek zamanlı görüntü tanıma özelliği, Google Cloud’un gücüyle gelişiyor.

 

Yapay zeka uygulamalarını geliştirmek için dünyanın lider teknolojilerini kullanmaya devam eden REM People, geçtiğimiz günlerde Microsoft’un girişimleri desteklediği programı Microsoft for Startups Founders Hub’a ve Nvidia’nın girişim destek programı Nvidia Inception’a katılmıştı. 

 

Google’ın sunduğu Startups Cloud programı, REM People’ın hızlı tüketim sektörüne yönelik çözümlerini destekliyor. Müşterilerinin milyonlarca saha fotoğrafı içindeki binlerce ürünü, REM People’ın gerçek zamanlı görüntü tanıma çözümü ve raporlarıyla analiz ediliyor. Söz konusu sistemin arkasında Google Cloud’un bize sağladığı destekler bulunuyor. 

 

Anlık takip yapıyor

REM People, geliştirdiği yapay zekâ destekli görüntü tanıma teknolojileri ve akıllı karar destek yazılımlarıyla, kategorilerin ve ürünlerin raf dizilim kurallarına olan uyumluluklarını da anlık olarak takip ediyor. Anlık aksiyon alınmasını sağlayacak dijital görevler oluştururken müşterilerin satış otomasyon sistemlerine karşılıklı veri akışını sağlayacak şekilde entegre olarak uçtan uca ürünün yolculuğunu takip ettirebiliyor. Böylece satış artışına ve pazar payı sonuçlarına doğrudan etki ediyor. 

 

50’den fazla ülkede çalışıyor

2015 yılında Türkiye’de kurulan REM People, İstanbul, Dubai’den ve Londra’daki ofisleriyle global şirketlere yeni nesil perakende analitiği hizmeti sunuyor. REM People, halen 50’den fazla ülkede, alanında lider 120 kuruma hizmet veriyor.

 

Yüzde 100 yerli yazılım çözümleriyle yapay zeka ve derin öğrenme yoluyla kurumların verimliliklerini artıran REM People, anlık görüntü tanıma teknolojisiyle saha satış ekiplerinin çektiği fotoğrafları analiz ediyor ve reyonlardaki ürünleri gözlüyor. Yapay zekanın ilerisine geçerek derin öğrenme ile analizler yapan REM People’ın analizleri müşterilerinin daha hızlı aksiyon alması için kullanılıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı